Apple, bu yıl Apple Intelligence’a dayanarak iPhone satışlarını artırma hedefinde.

Apple Intelligence 2024 Yılında iPhone Satışlarını Yükseltebilir

yazar:

kategori:

Apple, bu yıl Apple Intelligence’a dayanarak iPhone satışlarını artırma hedefinde. iOS 18’in yapay zeka özellikleri, iPhone 16 serisine olan ilgiyi artırabilir.

Apple, 2024 yılında en az 90 milyon iPhone 16 satışı yapmayı hedefliyor, bu hedef Apple Intelligence’a güvenilerek belirlendi.

Sonbaharda piyasaya sürülecek olan iPhone 16 serisi, tüm modellerde Apple Intelligence’ı destekleyecek yeni A18 çip teknolojisini barındıracak. Şu an itibarıyla sadece iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, Apple’ın yapay zeka özelliklerini destekleyecek donanıma sahip. Apple, iOS 18’in yapay zeka özelliklerinin yeni iPhone modellerine olan talebi artıracağını umuyor.

Apple, “Apple Intelligence” adını verdiği yapay zeka paketi ile Xiaomi ve Huawei gibi Çinli markaların uzun süredir hakim olduğu alanda rekabet etmeyi amaçlıyor. Ancak Apple, henüz bir Çinli yapay zeka şirketiyle anlaşma sağlamadığı için, Apple Intelligence’ın Çin’de nasıl işleyeceği konusunda bir bilgi bulunmuyor. OpenAI tarafından Amerika, Türkiye ve diğer ülkelerde kullanıma sunulan ChatGPT, Çin’de mevcut değil. Apple’ın, Çin’de faaliyet gösteren bir şirketle anlaşma yapması gerekiyor. Şirket, Baidu, Alibaba grubu ve Pekin merkezli Baichuan AI ile görüşmeler yapıyor, ancak henüz resmi bir anlaşma yok.

Apple Intelligence başlangıçta sadece İngilizce olarak kullanılabilecek. Yenilenen Siri’nin 2025’e kadar sunulmayacağı ve bir abonelik modeli olacağı belirtiliyor.

Yeni yapay zeka içeriklerimizden Nvidia Çinli Araç Üreticilerine Yapay Zeka Destekli Araç Bilgisayar Teknolojisi Sunuyor ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir