Samsung Bixby sesli asistanının güncellenmiş sürümünü piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı.

Samsung Yapay Zeka Destekli Bixby Asistanını Güncelleyerek Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Samsung’un mobil sektör lideri TM Roh, şirketin bu yıl içerisinde kendi yapay zeka altyapısına dayalı olarak geliştirilen Bixby sesli asistanının güncellenmiş sürümünü piyasaya sürmeyi planladığını açıkladı.

ChatGPT’nin GPT-4o ile birlikte gelişmiş ses yetenekleri kazanmasının ardından, sesli asistanlar daha fazla ilgi görmeye başladı. Bu çerçevede, Samsung’un mobil bölüm başkanı TM Roh, şirketin bu yıl kendi yapay zeka modellerini temel alarak Bixby sesli asistanının geliştirilmiş bir sürümünü piyasaya süreceğini belirtti.

TM Roh’un ifadelerine göre, Samsung, şirket içinde geliştirilen büyük dil modelini Bixby’ye entegre edecek. 2017 yılında Samsung Galaxy S8 ile piyasaya sürülen Bixby, kendi ana pazarı dışında geniş bir kabul görmedi. Samsung’un dil desteği konusundaki eksiklikler bu durumda etkili oldu.

Yapay zeka modelleriyle güçlendirilmiş Bixby, dil engellerini daha rahat aşacak. Ayrıca, sesli asistan, gerçek bir asistan gibi sorulara veya görüntülere yanıt verebilecek ve görsel veya metin üretimi yapabilecek. Samsung, cihazlarında birden fazla sesli asistana yer vermeye devam edecek. Bu nedenle, Google’ın yapay zeka asistanı da dahil olmak üzere diğer asistanlar, Galaxy cihazlarda Bixby ile birlikte bulunacak.

Geçtiğimiz ay Apple, ChatGPT ile entegre edilmiş gelişmiş Siri’yi duyurmuştu. Samsung’un Bixby için kendi yapay zeka modellerini kullanması şu an için bir sır olarak kalmakta. Bu modelin ne kadar yetenekli olduğu henüz net değil. Bununla birlikte, Samsung’un yapay zeka alanına verdiği önem açıkça görülüyor. Şirketin Galaxy AI özelliği, pek çok dilde, Türkçe de dahil olmak üzere, çeşitli özellikleri sunuyor. Galaxy AI, cihaz üzerinde ve bulut destekli olarak mobil dünyada güçlü bir platform olarak öne çıkıyor.

Son yapay zeka paylaşımlarımızdan Samsung Galaxy AI’ye Yapay Zeka Destekli Çizim Fonksiyonunu Ekleyecek ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir