Huawei, Amerika Birleşik Devletleri’nin şirketlere uyguladığı kısıtlamalara meydan okurken yapay zeka alanında gelişmeye devam ediyor.

Huawei ABD Yaptırımlarına Karşın Yapay Zeka Üzerinde Çalışıyor

yazar:

kategori:

Huawei, Amerika Birleşik Devletleri’nin şirketlere uyguladığı kısıtlamalara meydan okurken yapay zeka alanında gelişmeye devam ediyor.

ABD’nin Huawei’ye yönelik kısıtlamaları sürerken, şirket yapay zeka teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Huawei Cloud’un CEO’su Zhang Ping’an, Çin’de düzenlenen bir yapay zeka konferansında yaptığı açıklamada, ABD’nin ileri yapay zeka işlemcilerine erişimi engelleme çabalarını kınadı.

Zhang, ABD’nin kısıtlamalarına karşın, Çin’in yapay zeka sektöründeki ilerlemelerinin NVIDIA’nın H100/H200 ve B100/B200 serisi yapay zeka çiplerine olan bağımlılıktan bağımsız olduğunu vurguladı. Yerli firma SMIC’in de yapay zeka çipleri üretme yeteneğine dikkat çekti.

Huawei, Ascend 910 serisi işlemciler kullanarak yapay zeka modellerinin geliştirilmesine devam ediyor. Bu işlemciler, NVIDIA’nın A100 modeliyle rekabet edebilecek düzeyde olup, Huawei’nin yapay zeka modellerini eğitmede kullanılmaktadır.

Zhang, Huawei’nin üretim teknolojilerindeki gecikmeler nedeniyle AMD ve NVIDIA’nın en yeni ürünlerine erişimde zorlanacaklarını kabul etti. Ayrıca, üretim partneri SMIC’in de en ileri yonga üretim ekipmanlarına erişimde engellerle karşılaştığını belirtti. Son yapay zeka haberlerimizden Google Pixel 9 Serisi Yeni Yapay Zekası İle Güç Kazanıyor yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir