Whatsapp, kullanıcıların kendi kişiselleştirilmiş yapay zeka avatarlarını yaratabilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Whatsapp Meta AI Atılımıyla Yapay Zeka İle Tanışıyor

yazar:

kategori:

Whatsapp, kullanıcıların kendi kişiselleştirilmiş yapay zeka avatarlarını yaratabilecekleri yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu yenilikçi özellik, Meta’nın gelişmiş Llama yapay zeka modelini temel alarak, kullanıcıların sağladığı görselleri ve yazılı komutları kullanarak avatarlar oluşturmayı hedefliyor.

Beta sürümünde yer alan bu özellik, kullanıcıların kendilerini farklı ortamlarda nasıl gösterebileceklerini hayal etmelerine olanak tanıyor. Lensa AI ve Snapchat’in Dreams özelliğine benzer avatarlar yaratma imkanı sunuyor.

Whatsapp kullanıcıları, bu özelliği aktif hale getirmek için kendi fotoğraflarını çekecekler. Daha sonra bu fotoğraflar, Meta AI tarafından işlenerek kullanıcıya benzer avatarlar yaratmak için kullanılacak. Sonuç olarak, kullanıcıların avatarları, onların farklı ortamlardaki potansiyel görünümlerini yansıtacak.

Kullanıcılar, Whatsapp’ta Meta AI ile etkileşime geçerek “Beni hayal et” komutuyla veya diğer mesajlaşmalarda “Meta AI beni hayal et.” diyerek kendi avatarlarını oluşturabilecekler. Bu özelliğin kullanılabilmesi için, Whatsapp ayarlarından manuel olarak etkinleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca, kullanıcılar istedikleri zaman Meta AI ayarlarından referans görselleri silebilecekler. Şu an geliştirme sürecinde olan bu özellik, ne zaman genel kullanıma sunulacağı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Son yapay zeka paylaşımlarımızdan Apple ve OpenAI Gözlemci Anlaşması İle Yapay Zeka Departmanını Genişletiyor haberimizi okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir