Apple ve OpenAI ile olan işbirliğini daha da ileriye taşıyor.

Apple ve OpenAI Yönetim Kurulu Üyeliği ile İşbirliklerini Güçlendiriyor

yazar:

kategori:

Apple ve OpenAI ile olan işbirliğini daha da ileriye taşıyor. Son haberlere göre, Apple, ChatGPT’nin arkasındaki geliştirici olan OpenAI’ın yönetim kuruluna katılma sürecinde.

Geçen ay duyurulan stratejik bir ortaklık çerçevesinde, Apple’ın OpenAI’ın yönetim kuruluna katılması bekleniyor. OpenAI, bu ortaklık sayesinde ChatGPT ve diğer yapay zeka teknolojilerini Apple’ın iOS 18 ve diğer yeni işletim sistemlerine entegre etmişti. Yönetim kurulu üyeliği, iki şirketin daha yakın işbirliği yapmasının bir işareti olarak görülüyor.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, Apple’ın App Store Başkanı Phil Schiller, bu görev için aday gösterildi. Schiller, yapay zekanın öncü şirketi OpenAI’ın yönetim kurulunda “gözlemci” olarak görev alacak. Bu sayede Apple, OpenAI’ın yönetim kurulu toplantılarında yer alacak ve şirketi temsil edecek, ancak oy hakkına sahip olmayacak.

Schiller’in ve dolayısıyla Apple’ın OpenAI’ın yönetim kuruluna katılımı, şirketin iç işleyişine dair daha fazla bilgi sağlayacak. OpenAI’ın yönetim kurulu düzenlemesinin bu yılın sonlarına doğru resmi olarak duyurulması bekleniyor, ancak planlar değişebilir.

Microsoft, OpenAI’ın en büyük destekçisi ve başlıca yapay zeka teknolojisi sağlayıcısı olarak geçen yıl şirketin yönetim kurulunda gözlemci olarak yer almıştı. Microsoft ve Apple’ın aynı yönetim kurulu toplantılarında bulunması, iki şirket arasında bazı zorluklara yol açabilir. Resmi olarak olmasa da, Microsoft’un OpenAI üzerinde önemli bir etkisi var. Bu nedenle, OpenAI ve Microsoft arasındaki gelecekteki yapay zeka projelerinin bazı yönetim kurulu toplantılarında ele alınması olası. Apple’ın bu toplantılarda yer alması, durumu daha karmaşık hale getirebilir.

WWDC’de geçen ay yapılan duyuruda, Apple’ın OpenAI ile bir ortaklık kurduğu ve şirketin yapay zeka teknolojilerini iOS ve macOS gibi işletim sistemlerine entegre ettiği açıklandı. Bu entegrasyon, Apple’a Siri’nin yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra daha ileri yapay zeka özelliklerine erişim sağladı. Apple, OpenAI’ın yapay zeka modellerini kendi sistemleriyle birleştirerek, hem cihaz içi hem de bulut tabanlı hizmetler sunmayı planlıyor.

Bu ortaklık için herhangi bir finansal anlaşma yapılmadı. OpenAI, milyonlarca potansiyel kullanıcıya erişim sağlarken, Apple, kullanıcıların uzun süredir talep ettiği sohbet robotu özelliğini elde etti. Kullanıcılar, Apple cihazlarında ChatGPT’nin premium sürümüne geçiş yapabilecekler, bu da hem Apple hem de OpenAI için ek gelir demek. Son yapay zeka gelişmelerinden WhatsApp Yeni Yapay Zeka Destekli Fotoğraf Özelliğini Duyurdu haberimizi okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir