Google, bulut tabanlı yapay zeka çözümlerini gerçekleştirmek üzere tasarlanmış, yeni bir açık yapay zeka model serisi olan Gemma 2’yi piyasaya sürdü.

Google Yeni Açık Yapay Zeka Modeli Gemma 2’yi Duyurdu

yazar:

kategori:

Google, bulut tabanlı yapay zeka çözümlerini gerçekleştirmek üzere tasarlanmış, yeni bir açık yapay zeka model serisi olan Gemma 2’yi piyasaya sürdü.

Mayıs ayında gerçekleşen Google I/O 2024 geliştirici konferansında tanıtılan Gemma 2, iki farklı boyutta kullanıma sunuluyor. 9 milyar ve 27 milyar parametre kapasiteli. 27 milyar parametrelik model, Google’ın daha önce sunduğu açık modeller arasında en büyük kapasiteye sahip.

Bu yeni modeller, Nvidia’nın son teknoloji GPU’ları, Google Cloud TPU sunucuları ve Vertex AI platformu üzerinde sorunsuz çalışacak biçimde optimize edilmişler. Bu özellikleriyle, uygulamalar, akıllı telefonlar, IoT cihazları ve bilgisayarlar gibi çeşitli son kullanıcı cihazlarına yapay zeka entegrasyonu yapmak isteyen geliştiriciler için mükemmel bir seçenek oluşturuyorlar.

9 milyar parametrelik Google modeli, doğrudan cihazlarda çalıştırılacak uygulamalar için ideal, oysa 27 milyar parametrelik model, bulut tabanlı iş yükleri ve daha karmaşık yapay zeka görevleri için daha uygun.

Her iki Google modeli de açık kaynak kodlu, bu da geliştiricilere modelleri kendi projelerine uygun şekilde düzenleme esnekliği sağlıyor. 27 milyar parametrelik Gemma 2 modeli, Google AI Studio platformuna entegre edilerek, geliştiricilerin bu yeni modelin kapasitesini doğrudan deneyimlemelerine imkan tanıyor. Bu platformda, Gemma 2’nin 1.5 ve 1.0 sürümleriyle karşılaştırmalar yapabilirsiniz. Google ayrıca, Gemma 2 serisine, daha az parametreye sahip olmasına rağmen güçlü performans sunan 2.6 milyar parametrelik bir üçüncü model eklemeyi planladığını duyurdu.

Gemma 2, yapay zekanın daha geniş bir kitle tarafından erişilebilir ve kullanışlı olmasını sağlama potansiyeline sahip. Açık kaynaklı yapısı ve çeşitli cihazlar için optimize edilmiş olması sayesinde, geliştiricilerin yenilikçi yapay zeka uygulamaları geliştirmelerine olanak sağlayacak. Gündemdeki son gelişmelerden Google Influencer İçin Yapay Zeka Sohbet Botları Üzerinde Çalışıyor yapay zeka haberimiz ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir