Instagram, yapay zeka destekli sohbet robotlarını platformuna entegre ediyor.

Instagram Yapay Zeka Destekli Sohbet Robotlarıyla Platformu Güçlendiriyor

yazar:

kategori:

Instagram, yapay zeka destekli sohbet robotlarını platformuna entegre ediyor. Bu yenilik, Meta’nın AI Studio platformu sayesinde mümkün hale geliyor. AI Studio, işletmelerin Facebook, Instagram ve Messenger üzerinde kendi yapay zeka sohbet robotlarını geliştirmelerine imkan tanıyan bir araç. Şu anda ABD’de seçilmiş Instagram kullanıcıları için AI Studio altyapısı test ediliyor. Test sürecinde, bazı tanınmış kişilikler ve içerik üreticileri temel alınarak hazırlanan özel yapay zeka sohbet robotları kullanıcılara sunulacak. Bu robotlar, mesajlaşma yoluyla etkileşim kurma fırsatı verecek.

Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, “AI Studio altyapısını şu anda ABD’de test ediyoruz. Yakın zamanda Instagram’da favori içerik üreticilerinizin yapay zeka versiyonlarını ve ilgi alanlarınıza göre tasarlanmış yapay zekaları görebilirsiniz. Bunlar şu an için sadece mesajlaşma özelliğinde yer alacak ve açıkça yapay zeka olarak işaretlenecekler,” dedi.

Instagram, kullanıcılarına yönelik başka yenilikler de sunuyor. Örneğin, Alessandro Paluzzi’nin keşfettiği üzere, kullanıcılar yakında hesaplarını yönetmek için üç kişiyi yetkilendirebilecekler. Bu sayede, bir Instagram hesabı, hesap sahibi dahil olmak üzere toplamda dört kişi tarafından yönetilebilecek. Parola paylaşımı gerektirmeyen bu sistemde, yetkilendirilen kişiler yeni gönderiler yapabilecek ve mesajlara erişebilecekler. Büyük hesapların yönetimini kolaylaştıracak bu özellik, aynı zamanda bazı güvenlik tedbirlerini de içerecek. Örneğin, davet edilen kişiler hesabı devre dışı bırakamayacak veya kullanıcı adını ve şifreyi değiştiremeyecekler.

Instagram kullanıcıları, yakında sadece yakın arkadaşlar listesindeki kişilerin izleyebileceği özel canlı yayınlar yapabilecekler. Bu özellik, hikayelerdeki yakın arkadaşlar listesine benzer bir yaklaşım sergiliyor ve büyük olasılıkla kısa sürede geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşacak. Ancak, bu yeni canlı yayın özelliğinin herkese açılması biraz zaman alabilir.

Paluzzi’nin bulgularına göre, Instagram hikayeleri yakında WhatsApp ile eş zamanlı olarak paylaşılabilecek. Hesaplar arası bağlantı kurulduğunda, Instagram’da yayınlanan bir hikaye otomatik olarak WhatsApp’ta da görünecek. Bu özellik, uzun süredir Facebook’ta mevcut olan bir desteğe benzer şekilde, kullanıcılara zaman kazandıracak. Ek olarak, Instagram, kullanıcıların gelen kutularını özelleştirmelerine olanak tanıyan bir klasör yönetim sistemi üzerinde çalışıyor. Ayrıca, kullanıcı profilleri için bir Takma Adlar bölümü de geliştiriliyor. Sıcak yapay zeka haberlerimizden Honor Yeni DeepFake Yapay Zeka Teknolojilerini Duyurdu ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir