Yapay zeka alanında bir yenilik daha gerçekleştiren Anthropic, Claude 3.5 Sonnet adını verdiği yeni modelini duyurdu.

Anthropic Claude 3.5 Sonnet Adlı Yeni Yapay Zeka Modelini Tanıttı

yazar:

kategori:

Yapay zeka alanında bir yenilik daha gerçekleştiren Anthropic, Claude 3.5 Sonnet adını verdiği yeni modelini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre bu model, zeka endüstrisindeki mevcut standartları yükselterek, şirketin önceki modellerine ve piyasadaki diğer yapay zekalara kıyasla daha üstün bir performans sergiliyor.

“Claude 3.5” model serisinin en yeni üyesi olan “Claude 3.5 Sonnet”, özellikle ince nüansları yakalama, mizah anlayışı ve karmaşık direktifleri işleme konusunda önemli ilerlemeler kaydettiği belirtiliyor. Üstelik, yüksek kalibrede içerik oluşturma kabiliyeti de “müthiş” olarak nitelendiriliyor. Modelin, gerekli talimatlar ve araçlar sağlandığında, kod yazma ve düzenleme işlemlerini bağımsız bir şekilde gerçekleştirebildiği vurgulanıyor.

Ayrıca, “Claude 3.5 Sonnet”in işlem hızının, Anthropic’in önceki modeli “Claude 3 Opus”a göre iki kat daha fazla olduğu ifade ediliyor.

Anthropic’in amacının, yapay zekanın zeka seviyesi ile hız ve maliyet faktörlerini dengeli bir şekilde arttırmak olduğu üzerinde duruluyor. Bu kapsamda, “Claude 3.5” serisinin diğer modelleri “Claude 3.5 Haiku” ve “Claude 3.5 Opus”un yıl sonuna doğru piyasaya çıkacağı bilgisi veriliyor.

OpenAI’nin eski çalışanları tarafından kurulan Anthropic, Amazon ve Google gibi dev şirketlerin desteğiyle faaliyet gösteriyor. Şirketin geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği beş ayrı finansman turunda toplamda 7,3 milyar dolarlık bir sermaye elde ettiği kaydediliyor. Gündemdeki sıcak gelişmelerden Yapay Zeka Alanında Eski OpenAI Yöneticisinin Yeni Adımı yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir