OpenAI’de önceden Baş Bilim İnsanı olarak görev yapan Ilya Sutskever, beklenen bir gelişmeyle yeni girişimini duyurdu.

Yapay Zeka Alanında Eski OpenAI Yöneticisinin Yeni Adımı

yazar:

kategori:

OpenAI’de önceden Baş Bilim İnsanı olarak görev yapan Ilya Sutskever, beklenen bir gelişmeyle yeni girişimini duyurdu. Yönetici, yeni bir yapay zeka girişimiyle sorunlara çözüm bulmayı hedefliyor.

Bir dönem OpenAI’nin Baş Bilim İnsanı olarak çalışan Ilya Sutskever, eski Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: “Yeni bir şirket kurma sürecindeyim.” Daha önceki bir paylaşımına atıfta bulunarak, yeni kuruluşunun adının Safe Superintelligence Inc. (SSI) olduğunu belirtti. Eski OpenAI bilim insanı, SSI ile güvenli süper zeka geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacak ve bu amacı günümüzün en kritik teknik meselesi olarak nitelendiriyor.

SSI, güvenlik ve kapasite konularında karşılaşılan teknik zorlukların üstesinden gelmek için yenilikçi mühendislik ve bilimsel çalışmalar yürütüyor. Uzun dönemde, platformun ana hedefi, yeteneklerini güvenlikten ödün vermeden hızla ilerletmektir.

OpenAI’de Baş Bilimci olarak görev yaptığı süre zarfında Sutskever, Aralık 2023’te Sam Altman’ın şirketten ayrılmasında etkin bir rol aldı. Birkaç ay süren spekülasyonlar sonrasında, şirketteki geleceği hakkında net bir açıklama yapmak yerine Sutskever, AI şirketinden ayrılma kararı aldı. Dikkate değer bir şekilde, OpenAI ile yollarını ayırması, GPT-4o modelinin piyasaya sürülmesinden sadece bir gün sonra gerçekleşti. Yeni yapay zeka haberlerinden Nvidia’nın Değerinde Rekor Artışla Apple ve Microsoft’u Geride Bıraktı yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir