Nvidia, yapay zeka alanındaki büyük başarıları sayesinde hisselerinin Nasdaq borsasında 135 dolar civarında işlem görmesiyle dikkat çekiyor.

Nvidia’nın Değerinde Rekor Artışla Apple ve Microsoft’u Geride Bıraktı

yazar:

kategori:

Nvidia, yapay zeka alanındaki büyük başarıları sayesinde hisselerinin Nasdaq borsasında 135 dolar civarında işlem görmesiyle dikkat çekiyor.

Ekran kartı üretiminde öncü olan Kaliforniya merkezli Nvidia, Apple ve Microsoft gibi Amerikan teknoloji devlerini geride bırakarak 3 trilyon dolar piyasa değeriyle Salı günü dünyanın en değerli şirketi unvanını kazandı.

New York’taki Nasdaq borsasında Türkiye saatiyle 22:40’da hisse başına 135,62 dolara ulaşan Nvidia’nın hisseleri, yılın başından itibaren %173’ten fazla değerlenme gösterdi.

Yapay zeka alanındaki son atılımlarla adından söz ettiren Nvidia’nın yükselişi, veri merkezlerinde yaygın olarak kullanılan yapay zeka çiplerinde piyasa lideri olmasına dayanıyor.

AI çipleri üretiminde %80’lik bir pazar payına sahip olan şirket, aslen GeForce serisi ekran kartlarıyla tanınıyordu ve bu kartlar masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için üretiliyordu.

Nvidia, başlangıçta grafik işleme amacıyla kullanılan AI teknolojilerini, 2017 yılında ekran kartlarında belirli yapay zeka hesaplamalarını yapabilecek şekilde geliştirdi.

Yapay zeka teknolojilerinin sürekli gelişimiyle birlikte araştırma ve geliştirme yatırımlarını arttıran Nvidia, bugün yapay zeka denildiğinde akla ilk gelen şirketlerden biri haline geldi.

Geliştirdiği AI teknolojilerini ekran kartlarına daha da entegre ederek görüntü işleme kapasitelerini arttıran Nvidia, özellikle bilgisayar oyunlarındaki ışın izleme ve derin öğrenme destekli süper ölçekleme teknolojileriyle piyasada lider konumunu koruyor. Son yapay zeka gelişmelerinden Google DeepMind İle Yapay Zeka Üretimi Videolar Artık Seslendirilebilir yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir