Yapay zeka alanındaki gelişmeleri yakından izleyen Xiaomi işletim sistemi Xiaomi HyperOS bölümünde yeni adımlar atıyor.

Xiaomi HyperOS Güncellemesiyle Yapay Zeka Özelliklerini Tanıtıyor

yazar:

kategori:

Yapay zeka alanındaki gelişmeleri yakından izleyen Xiaomi işletim sistemi Xiaomi HyperOS bölümünde yeni adımlar atıyor. Şirket, HyperOS’un beta versiyonuna yenilikçi yapay zeka araçları entegre etti.

Mobil işletim sistemlerinin yapay zeka ile zenginleştirilmesi artık yaygın bir uygulama. Xiaomi de bu trendi takip ederek, HyperOS işletim sistemine yapay zeka destekli yeni özellikler eklemeye başladı.

Xiaomi’nin amiral gemisi modeli Xiaomi 14 için hazırlanan HyperOS beta sürümünde, Notlar uygulamasına entegre edilen yapay zeka özellikleri dikkat çekiyor. Bu özellikler sayesinde uygulamaya girilen ya da yapıştırılan metinlerin otomatik olarak özetlenmesi mümkün hale geliyor. Ayrıca, yapay zeka bu metinleri internet üzerinden alınan ek bilgilerle daha da geliştirebiliyor.

Yapılan testler sırasında, yapay zekanın potansiyel bir içerik filtreleme mekanizmasına sahip olduğu da gözlemlendi. Tiananmen Meydanı ile ilgili bir makaleyi özetlemeye çalışırken, yapay zekanın “bu içerik hassas” şeklinde bir uyarı verdiği belirtildi. Bu durum, Xiaomi’nin yapay zeka araçlarına içerik denetimi özelliği eklediğine dair ipuçları sunuyor.

Bir diğer önemli nokta ise, HyperOS’taki yapay zeka işlevlerinin internet bağlantısına ihtiyaç duyması. Bu durum, verilerin uzak sunucularda işlendiğine işaret ediyor. Şu ana kadar yapılan testler yalnızca HyperOS’un Çince versiyonu üzerinde gerçekleştirildi. Yapay zekanın, yakında piyasaya sürülecek olan Android 15 tabanlı HyperOS 2.0’da daha etkin bir rol üstlenmesi bekleniyor. Piyasadaki önemli gelişmelerden olan Samsung’dan Çip Pazarında Devrim Yaratacak Hamle Geldi yazımızı okumanızı öneririz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir