Sağlık sektöründe yapay zekanın ilerlemesi hız kesmeden devam ediyor. Kardiyoloji alanında son teknolojiyi temsil eden yapay zeka uygulamaları, kalp hastalıklarının tanı ve tedavi süreçlerinde devrim yaratıyor.

Yapay Zeka Kalp Hastalıklarını Sadece Dört Dakikada Saptayabiliyor

yazar:

kategori:

Sağlık sektöründe yapay zekanın ilerlemesi hız kesmeden devam ediyor. Kardiyoloji alanında son teknolojiyi temsil eden yapay zeka uygulamaları, kalp hastalıklarının tanı ve tedavi süreçlerinde devrim yaratıyor. Özel Hatem Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Hayri Alıcı, bu yenilikçi teknolojinin detaylarını paylaştı.

Dr. Alıcı, kalp hastalıklarının teşhisinde ilk adım olarak kabul edilen EKG’nin daha gelişmiş bir versiyonu olan Vektokardiyogram (VCG) verilerinin, yapay zeka analizi sayesinde kalp sağlığı hakkında çok daha detaylı bilgiler sunabildiğini belirtti.

Kalbin elektriksel aktivitesini üç boyutlu olarak kaydeden VCG verilerinin, kalbin çeşitli bileşenlerinin (yatay, dikey ve derinlik) incelenmesine olanak tanıdığını ifade eden Dr. Alıcı, yapay zeka algoritmalarının bu verileri işleyerek kalp damar tıkanıklıkları, ritim bozuklukları ve yapısal kalp hastalıkları gibi önemli sağlık parametrelerini değerlendirdiğini vurguladı.

Cardisio analizinin, yapılan araştırmalarla kanıtlanmış etkili bir yöntem olduğunu söyleyen Dr. Alıcı, bu analizin hasta dinlenirken yapıldığını ve herhangi bir efor gerektirmediğini, zararlı maddeler veya radyasyon içermediğini ve damarsal müdahale gerektirmeden hızlı ve güvenilir sonuçlar sunduğunu ekledi.

Yapay zeka analizlerinin kalp hastalıklarının erken teşhisinde büyük rol oynayabileceğini ve tedavi yöntemlerinin iyileştirilmesine katkıda bulunabileceğini anlatan Dr. Alıcı, bu analizlerin sonuçlarının her zaman bir uzman doktor tarafından onaylanması gerektiğini de hatırlattı.

Dr. Alıcı ayrıca, kliniğinde cardisio uygulamasının kapsamlı bir klinik değerlendirme sürecinin parçası olarak uzman kardiyolog muayenesi, EKG ve EKO testleri ile birlikte yapıldığını belirtti. Bu uygulamanın özellikle kalp hastalığı riski taşıyan kişilerde ve ağır enfeksiyon geçmişi olanlarda kalp sağlığı taraması için kullanıldığını söyledi. Efor testinin yeterli olmadığı durumlarda veya efor testi yapılamayan kişilerde kalbin durumunun değerlendirilmesinde önemli olduğunu ifade etti. Check-up programlarında da kişiye özel olarak tercih edilen bu yöntemin, ameliyat öncesi kalp riskini belirlemede de etkili olduğunu sözlerine ekledi. Youtube tarafındaki gelişmelerden YouTube Yapay Zeka ile Güçlendirilecek Yeni Özelliklerini Tanıttı yazımızı okumanızı öneririz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir