Apple iOS 18 ile birlikte telefon görüşmelerinin canlı olarak kaydedilmesini ve bu kayıtların metne çevrilmesini sağlayacak bir özelliği getiriyor.

iOS 18 Telefon Görüşmelerinin Kaydedilip Metne Dönüştürülmesine İmkan Tanıyacak

yazar:

kategori:

Apple’ın WWDC 2024’te tanıttığı Apple Intelligence yapay zeka sistemi, iOS 18 ile birlikte telefon görüşmelerinin canlı olarak kaydedilmesini ve bu kayıtların metne çevrilmesini sağlayacak bir özelliği getiriyor.

Apple, bu sonbaharda Apple Intelligence yapay zeka sistemiyle geliştirdiği özellikleri piyasaya sürecek. iOS 18’e eklenen yeni özelliklerden biri de, bu sistem sayesinde telefon görüşmelerinin kaydedilip metne dökülebilmesi. WWDC’de belirtildiğine göre, görüşme sırasında katılımcılara kayıt yapıldığı otomatik olarak bildirilecek, bu da gizlilikle ilgili endişeleri azaltacak.

Apple Intelligence, kullanıcıların günlük işlerini kolaylaştırmak amacıyla yapay zekanın uygulamalara entegrasyonunu sağlayan bir dizi özellik olarak tanımlanabilir. Apple Intelligence, gelişmiş görüntü ve video oluşturma özelliklerinin ötesinde, geniş kapsamlı yapay zeka özelliklerine odaklanıyor. iOS 18 ile gelen telefon görüşmelerini kaydetme ve metne dökme özelliği de bu geniş kapsamlı özellikler arasında yer alıyor.

Telefon uygulaması üzerinden gerçekleştirilen canlı telefon görüşmeleri kaydedilebilecek ve metne dökülebilecek. Bir arama yanıtlandığında veya yapıldığında kayıt işlemine başlanabilecek ve iPhone, arama sırasında bir metin dökümü sağlayabilecek.

iPhone 15 Pro ve sonraki modellerde kullanıma sunulan bu arama kaydı ve metne dökme özelliği, Notlar uygulamasında içeriklerin özetlenmesini de mümkün kılıyor. Ayrıca, Notlar uygulaması üzerinden ses kayıtları alınıp metne dökülebiliyor ve özetlenebiliyor. Bu özellikler, Samsung’un Galaxy AI özelliklerinde daha önce karşımıza çıkmıştı. Ses transkripsiyonu özelliği şu anda sadece İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Japonca, Mandarin Çincesi, Kantonca ve Portekizce dillerinde kullanılabiliyor, fakat ilerleyen zamanlarda Türkçe de dahil olmak üzere diğer dillerin de ekleneceği bekleniyor. Yeni gelişmelerden Meta Avrupa’ya Özgü Yapay Zeka Teknolojisini Geliştirme Sürecinde konumuzu okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir