Apple, yeni yapay zeka ürünü Apple Intelligence’ın lansmanını yaptı.

Apple Yeni Yapay Zeka Apple Intelligence’ı Açıkladı

yazar:

kategori:

Apple, yeni yapay zeka ürünü Apple Intelligence’ın lansmanını yaptı. Bu yeni teknoloji, 12 Temmuz’da Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve Britanya’da piyasaya sürülecek. Amerikan teknoloji devi Apple, yeni yapay zeka ürünü Apple Intelligence’ı tanıttığını ve akıllı kişisel asistan Siri’yi sohbet robotu ChatGPT ile entegre etmek için OpenAI ile iş birliği yaptığını duyurdu.

Apple, her yıl gerçekleştirdiği WWDC geliştirici konferansında VisionOS 2, iOS 18, AirPods ve Apple TV için güncellemeler, WatchOS 11, iPadOS 18, macOS Sequoia gibi yeni yazılım güncellemelerini ve yapay zeka ile ilgili yeniliklerini tanıttı. Konferansta, geçtiğimiz yıl tanıtılan Apple Vision Pro’nun sekiz yeni ülkede daha satışa sunulacağı bilgisi paylaşıldı.

28 Haziran’da Çin, Japonya ve Singapur’da piyasaya çıkacak olan bu ürünün, 12 Temmuz’da Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya ve Britanya’da da satışa sunulacağı açıklandı. Akıllı telefonlar için iOS 18 güncellemesi ile gelen ana ekran ve fotoğraf galerisi özelleştirmeleri ve gizlilik güncellemeleri gibi yeni özellikler tanıtıldı.

Kişisel bilgisayarlar için macOS Sequoia güncellemesi ile mümkün olacak yenilikler anlatılırken, bu sürümdeki ‘yansıtma’ özelliği sayesinde iPhone’ların bilgisayar üzerinden kullanılabileceği belirtildi. Ayrıca, etkinlikte Apple’ın uzun süredir beklenen yapay zeka girişimi Apple Intelligence da tanıtıldı. Apple Intelligence’ın bağlam odaklı bildirimler, yapay zeka ile görüntü oluşturma ve uygulamalar arası görevleri yerine getirme gibi yetenekleri sergilendi.

Sistemin, kullanıcı verilerini korumak için Apple Silicon çipi ile donatılmış özel sunucularda çalışan bulut tabanlı modelleri kullanacağı ve gizliliğin Apple için en büyük öncelik olduğu vurgulandı.

Siri’ye eklenecek yeni özellikler duyurulurken, gerektiğinde Siri aracılığıyla sohbet robotu ChatGPT’ye erişilebileceği ifade edildi. ChatGPT entegrasyonunun yıl içinde iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’ya ekleneceği bildirildi.

OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Bu yıl içinde ChatGPT’yi cihazlarına entegre etmek için Apple ile iş birliği yapacağımız için heyecanlıyım. Umarım beğenirsiniz.” dedi.

Apple, söz konusu yazılım güncellemelerini gelecek ay önizleme için sunmadan önce, bugün geliştirici sürümlerini piyasaya süreceğini, yazılımın nihai sürümlerinin tamamlanmasının ardından sonbaharda genel kullanıma açılacağını duyurdu. Sıcak gelişmelerden olan Samsung Galaxy S24 Yapay Zeka Özelliği Güncellemesiyle Daha İyi Hale Geliyor yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir