Intel, yapay zeka ile güçlendirilmiş yeni PC yonga seti Lunar Lake’i tanıtarak, bilgisayar performansında devrim yaratacak bir adım attı.

Intel Yapay Zeka Destekli En Yeni İşlemcisi Lunar Lake’i Piyasaya Sürdü

yazar:

kategori:

Intel, yapay zeka ile güçlendirilmiş yeni PC yonga seti Lunar Lake’i tanıtarak, bilgisayar performansında devrim yaratacak bir adım attı.

Yapay zeka teknolojileri, son dönemde hayatımızın bir parçası haline geldi ve birçok teknoloji firması, bu alandaki yenilikleri ürünlerine entegre ederek rekabette öne çıkmaya çalışıyor.

Intel, bu sonbaharda Copilot+ AI PC’ler için kullanıma sunulacak olan Lunar Lake yonga setini duyurdu ve Computex etkinliğinde teknik ayrıntıları paylaştı.

Intel’in yeni yonga seti, geliştirilmiş bir sinir işleme birimi (NPU) ile saniyede 48 trilyon işlem yapabilme kapasitesine ulaşacak. Diğer yandan, AMD’nin Ryzen AI 300 yonga seti 50 TOPS işlem kapasitesi ile yapay zeka alanındaki rekabetin ne denli kızıştığını ortaya koyuyor.

Lunar Lake yonga setleri, yeni Xe2 GPU’su ile bir önceki nesile göre oyun performansını %80 oranında artırıyor. Ayrıca, 16GB veya 32GB RAM seçenekleri sunulacak ve belleğin işlemci çekirdeklerine daha yakın konumlandırılması, güç tüketiminde %40’a kadar azalma sağlayacak. Elon Musk Tesla Adına Nvidia’dan 4 Milyar Dolarlık Donanım Satın Alacak yazımızı okumanızı öneririz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir