Oyun dünyasında yapay zeka devrimi yaratan Nvidia, Project G-Assist ile tanışın.

Nvidia’dan Oyunlara Project G-Assist İle Yapay Zeka Katkısı

yazar:

kategori:

Oyun dünyasında yapay zeka devrimi yaratan Nvidia, Project G-Assist ile tanışın. Bu asistan, oyuncuların en uygun silahları, stratejileri ve ayarları keşfetmelerine yardımcı olacak.

Nvidia, oyun sektörü için büyük bir yenilik olarak görülebilecek bir gelişmeyi açıkladı ve bu, bazıları için tanıdık bir his uyandırabilir. 2017’de Nvidia, GTX G-Assist adında, oyuncunun yerine oyun oynayan ve sahibi absent iken boss’ları yenen bir yapay zeka USB’si olarak tanıtılan bir 1 Nisan şakası yapmıştı.

O zamanlar inanılmaz bir fikir gibi görünse de, gerçek değildi. Ancak yedi yıl sonra, Nvidia, bu şakanın esintisini taşıyan gerçek bir ürünü piyasaya sürdü. Computex öncesinde, şirket bize GeForce destekli oyuncular için gerçek bir yapay zeka asistanı olan Project G-Assist’i ilk defa gösterdi.

Bu, yapay zekanın kontrol cihazınızı ele geçirmesi anlamına gelmiyor (şimdilik). Bunun yerine, G-Assist’i, en iyi silah ve strateji önerileri sunan, sizi gizli kaynaklara yönlendiren ve oyun ayarlarınızı en üst düzeye çıkarmak için ince ayar yapan kişisel oyun danışmanınız olarak düşünün.

Nvidia, modern PC oyunlarının karmaşık yetenek ağaçları, görev hatları ve detaylı sistemleriyle olan karmaşıklığını belirtti. Şirket, ansiklopediler ve videolar da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklarda bulunan yaklaşık 3 trilyon kelime oyun bilgisinden bahsediyor.

Nvidia’ya göre, oyuncuların %70’i bu bilgiye daha rahat erişmek istiyor ve G-Assist tam da bu noktada devreye giriyor. Oyunu sizin adınıza oynamasa da, daha önce olmayan bir destek seviyesi sağlıyor ve oyun yapay zekasının gelecekteki gelişmeleri için temel oluşturuyor.

Project G-Assist, sesli veya yazılı komutlara yanıt verebilir ve oyun içi pencereden veya sistem telemetrisinden bağlamı algılayabilir. Bu veriler, yapay zeka görüş modelleri tarafından analiz edilir ve asistan, istenilen yardımı sunar. Asistan, bulut tabanlı veya yerel cihazda çalışabilir. Şirket, asistanın oyun için ideal ayarları bulmada da yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

ARK Survival Ascended oyununda yapılan bir demo sırasında Nvidia, G-Assist’in “Oyunun başında hangi silah en iyisidir ve gerekli malzemeleri nerede bulabilirim?” gibi sorulara nasıl cevap verebildiğini gösterdi.

Yapay zeka, metin ve sesli yanıtlar sağlayabiliyor, oyun ekranını anlayabiliyor ve ekranda görünen canavarları tanımlayarak onları nasıl evcilleştireceğinize dair önerilerde bulunabiliyor. Ayrıca, yetenek puanlarınızı nasıl etkin bir şekilde dağıtabileceğinize dair rehberlik de sunuyor. ElevenLabs’ın Ses Efektleri Üretebilen Yeni Yapay Zeka Sistemi yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir