Meta’nın amiral gemisi Facebook, genç demografik için yeniden şekillendiriliyor.

Facebook Yapay Zeka Yenilikleriyle TikTok’a Meydan Okuyor

yazar:

kategori:

Meta’nın amiral gemisi Facebook, genç demografik için yeniden şekillendiriliyor. 18-29 yaş grubundaki kullanıcıların ilgisini çekmek için yapay zeka tabanlı güncellemeler planlanıyor.

Meta, Facebook’u 18-29 yaş aralığındaki genç kullanıcı kitlesine daha çekici kılmak için platformu yeniden düzenliyor. Yirmi yıllık servis, yapay zeka destekli yeniliklerle daha kişiselleştirilecek.

Meta, Facebook’u gençler için daha albenili kılmak adına önemli bir girişimde bulundu. Facebook Başkan Yardımcısı Tom Alison, platformun yeni vizyonunu paylaşırken, yapay zeka kapasitelerinin ve ürün güncellemelerinin gençler arasında popülerliği artıracağını ifade etti.

Tom Alison’a göre, Facebook’ta genç kullanıcıların etkileşimi son üç yılın en yüksek düzeyine ulaştı. ABD ve Kanada’da 18-29 yaş arası 40 milyonu aşkın aktif kullanıcının olduğunu ve güncellenen video içerikleri, Reels ve yeni dikey video oynatıcı ile kullanıcıların platformda daha uzun süreler harcadığını belirtti.

Yeni yapay zeka tabanlı öneri sistemleri, Facebook’un Reels ve video oynatıcısında daha kaliteli içerikler sunmasına olanak tanıyor. Meta, video önerilerini iyileştirmek amacıyla büyük veri setlerinden öğrenen sofistike yapay zeka modellerini deniyor. Böylece kullanıcılar, ilgi alanlarına uygun videolarla daha sık karşılaşacaklar.

Facebook, genç kullanıcıları kendine çekmek için video içeriklerine odaklanmakla kalmıyor. Facebook Dating, ayda 1,8 milyarın üzerinde kullanıcıya hizmet vererek gençler arasında popülerliğini arttırıyor. Ayrıca, her dört gençten birinin alışveriş yaptığı Marketplace de büyümeye devam ediyor. Son içeriklerimizden Apple Yapay Zeka Alanında OpenAI ile İşbirliği Yaptı mı? Yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir