Nvidia yapay zeka teknolojilerinin desteğiyle hisse değerlerini artırarak rekorlar kırdı.

Nvidia Yapay Zeka Sayesinde Piyasa Değerinde Apple’ı Yakalıyor

yazar:

kategori:

Nvidia yapay zeka teknolojilerinin desteğiyle hisse değerlerini artırarak rekorlar kırdı. ABD piyasalarının tatil sonrası ilk işlem gününde gösterdiği keskin yükselişle piyasa değerini 2,8 trilyon dolara çıkardı. Bu değerle Nvidia, Apple ile arasındaki farkı büyük ölçüde azaltarak 100 milyar dolara indirdi.

Nvidia’nın hisseleri, Salı günü yaklaşık %6’lık bir artışla tarihi bir seviyeye ulaştı ve bu büyük yükseliş, şirketin piyasa değerini Apple’a daha da yaklaştırdı. Şu anda iki şirket arasındaki piyasa değeri farkı yaklaşık 100 milyar dolar.

Son olarak 1.128 dolar seviyesinden işlem gören Nvidia’nın piyasa değeri 2,8 trilyon dolara ulaşırken, Microsoft’tan sonra Wall Street’in en değerli ikinci şirketi olan Apple’ın piyasa değeri 2,9 trilyon dolar seviyesinde.

Nvidia’nın hisse senetleri, seans sırasında %8’lik bir artışla 1.149,39 dolara çıkarak gün içinde yeni bir rekor kırdı. Öte yandan, Apple’ın hisseleri öğleden sonra yapılan işlemlerde %0,2 oranında düşüş yaşadı.

Nvidia’nın hisseleri, geçtiğimiz hafta Wall Street beklentilerini aşan ikinci çeyrek gelir tahminleri ve hisselerin 10’a 1 bölünmesi kararı sonrasında yaklaşık %13 oranında değer kazandı.

Hargreaves Lansdown’da hisse senedi analizi başkanı Derren Nathan, “Piyasa, Nvidia’nın sürekli büyüyen gelişimine ayak uydurmakta zorlanıyor” şeklinde konuştu.

Nvidia Tahminleri 36 Kat Aşarak İşlem Görüyor

London Stock Exchange Group (LSEG) verilerine göre, Nvidia, ileriye dönük kar tahminlerinin 36 katı bir değerle işlem görürken, bu oran Advanced Micro Devices (AMD) için 38 ve Intel için 21.

Geçen yıl hisseleri üç kat artan şirketin hisseleri, bu yıl şimdiye kadar iki katından fazla bir artış gösterdi. Yapay zeka alanındaki patlamadan en çok yararlanan şirketlerden biri olan Nvidia, müşterilerinin yüksek performanslı çipler için sıraya girmesiyle veri merkezi segmentindeki gelirlerinde beş kat artış kaydetti.

Alphabet, Microsoft, Amazon.com ve diğer teknoloji devleri, yapay zeka teknolojisinde liderlik için yarışırken Nvidia’nın yüksek kaliteli çiplerine olan sınırlı erişim için rekabet ediyorlar.

Yapay Zeka Temasının Keşfedilecek Daha Çok Yönü Var

AJ Bell’de yatırım analisti Dan Coatsworth, “Durum inanılmaz derecede iyi, büyümeye devam etmek için çok sayıda fırsat var ve yapay zeka temasının hala keşfedilecek çok yönü bulunuyor” dedi.

Uzun süredir Wall Street’te tercih edilen bir hisse senedi olan Apple, zayıf iPhone talebi ve Çin’deki rekabetle mücadele ederken, son aylarda diğer büyük teknoloji şirketlerine göre daha düşük performans sergiledi ve bu yıl yaklaşık %2 değer kaybetti.

Microsoft Değerleme Sıralamasında Dünya Lideri Oldu

Microsoft, bulut hizmetlerinde yapay zeka yatırımlarından elde ettiği başarılarla diğer teknoloji firmalarını geride bırakarak, bu yılın başlarında dünyanın en değerli şirketi unvanını Apple’dan aldı.

Microsoft’un hisseleri, Salı günü %0,4 düşüşle 3,1 trilyon dolar piyasa değerine ulaştı. Ayrıca, Apple, yazılı komutlara insan benzeri yanıtlar verebilen yapay zeka teknolojisini ürünlerine entegre etme konusunda Microsoft ve Google gibi rakiplerine göre daha yavaş hareket etti. Gündemdeki sıcak gelişmelerden OpenAI Çalışan Anlaşmalarında Değişikliğe Gidiyor yazımızı okumanızı öneririz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir