Google, Chromebook Plus serisine yönelik olarak bugün bir dizi yeni yapay zeka özelliğini tanıttı.

Chromebook Google’ın Yeni Yapay Zeka Özellikleriyle Güncellendi

yazar:

kategori:

Google, Chromebook Plus serisine yönelik olarak bugün bir dizi yeni yapay zeka özelliğini tanıttı. Bu özellikler arasında bir yazma yardımcısı, ileri düzey fotoğraf düzenleme aracı, duvar kağıdı tasarlayıcı ve Google’ın Gemini sohbet robotuna hızlı erişim bulunuyor. Ayrıca, Google Haritalar servisine de Gemini destekli yeni özellikler ekledi ve kullanıcıların kolayca erişebilmesi için Gemini ikonunu Chromebook uygulama menüsüne entegre etti.

Amerikan teknoloji devi Google, Chromebook Plus serisi için geliştirdiği yeni yapay zeka destekli özellikleri duyurdu. Bu yenilikler, kullanıcıların yazı yazma, fotoğraf düzenleme, duvar kağıdı oluşturma ve Google’ın Gemini sohbet robotuyla etkileşimde bulunma deneyimlerini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Google, HP, Acer ve Asus tarafından üretilen yeni Chromebook Plus modellerini de piyasaya sürdü. Şirket, yeni Chromebook Plus kullanıcılarına bir yıllık Google One AI Premium planını ücretsiz olarak sunmayı planlıyor.

Haritalar uygulamasına eklenen Gemini destekli yeni özelliklerle birlikte, Google, kullanıcıların daha rahat erişimi için Gemini simgesini Chromebook’ların uygulama rafına ekledi.

Yılın başında, Google, kullanıcıların her yerde metin yazmalarına ve düzenlemelerine yardımcı olacak bir yazma aracını Chrome tarayıcısında sunmuştu. Şimdi ise, Chromebook Plus cihazlarında metinleri yeniden yazma yeteneğini sistem genelinde sunuyor.

Google, ayrıca Chromebook Plus kullanıcıları için, kişisel duvar kağıtları ve video konferans arka planları oluşturabilecekleri yeni bir araç ekledi. Chromebook Plus cihazları, Google Fotoğraflar’da kullanılabilecek yapay zeka destekli bir sihirli fotoğraf düzenleyiciye de kavuştu. Bu yeni özellik, kullanıcıların seçtikleri nesneleri hareket ettirmelerine veya boyutlandırmalarına imkan tanıyor ve yapay zeka, yapılan değişikliklere uygun olarak arka planı otomatik olarak yeniden düzenliyor. Gündemde büyük yankı uyandıran OpenAI’nin Kurucu Ortağı ve Baş Bilim İnsanı Ilya Sutskever Görevinden Ayrılıyor yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir