OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, bu durum karşısında “utanç duyduğunu” ve bu maddenin varlığından habersiz olduğunu ifade etti.

OpenAI Çalışan Anlaşmalarında Değişikliğe Gidiyor

yazar:

kategori:

Yapay zeka devi OpenAI, eski çalışanlarına yönelik kötülememe anlaşmalarının artık uygulanmayacağını ve bu şartın ayrılık belgelerinden çıkarılacağını duyurdu. Vox’un raporuna göre, şirket daha önce ayrılan personeli, şirket hakkında olumsuz yorum yapma hakkı ile hisse senetlerini elde tutma arasında bir tercih yapmaya zorlamıştı.

OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, bu durum karşısında “utanç duyduğunu” ve bu maddenin varlığından habersiz olduğunu ifade etti. Altman, şirketin belgelerinde gerekli değişiklikleri yapacaklarını taahhüt etti. Bloomberg’e göre, OpenAI eski çalışanlarına, “anlaşmayı imzalasalar da imzalamasalar da…OpenAI’nin kazanılmış payları hiçbir zaman ve hiçbir koşulda iptal etmediğini ve etmeyeceğini” bildirdi.

Kötüleme maddesi karşılıklı olmadığı takdirde, çalışanlar bu yükümlülükten tamamen muaf olacaklar. En az bir eski çalışan, ayrılırken anlaşmayı imzalamayı reddettiği için, ailesinin mali değerinin birkaç katını oluşturan hisse senetlerini kaybettiğini söyledi. Ancak bu değişiklikle, hisselerini geri alıp alamayacakları konusunda bir belirsizlik var.

Şirketin Strateji Direktörü Jason Kwon, mevcut çalışanlara bu değişikliği bildirerek, hisse senetlerini kaybetme endişesi olmadan serbestçe konuşabileceklerini belirtti. OpenAI, yakın zamanda, güçlü yapay zeka sistemlerinin insanlığa olası risklerine karşı koruma amaçlı kurduğu ekibin dağıtıldığını açıkladı. Ekip liderlerinden biri olan baş bilim insanı Ilya Sutskever şirketten ayrıldı. Diğer ekip lideri Jan Leike, şirketin “güvenlik kültürü ve süreçlerinin parlak ürünlerin gölgesinde kaldığını” ifade etti.

Öte yandan, ünlü oyuncu Scarlett Johansson, sesinin ChatGPT’nin Sky sesli asistanında izinsiz kullanıldığı iddiasıyla OpenAI’ya dava açtı. Johansson, Sam Altman’ın kendisine bu konuda bir teklif sunduğunu ancak kendisinin bunu reddettiğini belirtti. OpenAI ise, Johansson’un sesinin taklit edilmediğini ve Altman’ın Johansson ile iletişime geçmeden önce başka bir ses sanatçısıyla anlaştığını açıkladı. Popüler içeriklerimizden Elon Musk Yapay Zeka Projesi yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir