Nvidia, piyasa kapanışının ardından beklenenden daha iyi bir gelir tahmini yayınladı ve bu durum, yapay zeka çip üreticisinin hisselerinde artışa yol açtı.

Nvidia Gelir Tahmini Sonrası Yapay Zeka Çip Hisselerinde Artışa Gitti

yazar:

kategori:

Nvidia, piyasa kapanışının ardından beklenenden daha iyi bir gelir tahmini yayınladı ve bu durum, yapay zeka çip üreticisinin hisselerinde artışa yol açtı. Bu gelişme, diğer yonga ve teknoloji şirketlerinin hisselerinde de yükselişe sebep oldu. Nvidia’nın hisseleri, mesai sonrası işlemlerde yüzde 3,5 oranında değer kazandı.

Nvidia’nın olumlu finansal beklentisi, sektördeki diğer firmaların da hisselerine olumlu yansıdı. Advanced Micro Devices’in hisseleri yüzde 1,2, Broadcom’un hisseleri yüzde 0,8 arttı. Super Micro Computer yüzde 2, Dell Technologies yüzde 1,5 ve Marvell Technology yüzde 1,1 değer kazandı.

Running Point Capital’in baş yatırım sorumlusu Michael Schulman, Nvidia’nın açıklaması öncesinde teknoloji sektörüne dair endişeleri olan Wall Street yatırımcıları ve analistler arasında bir rahatlama hissi oluştuğunu belirtti.

Nvidia, ayrıca Çarşamba günü geç saatlerde hisse senetlerinin bölünme oranının onda bir olacağını duyurdu. Longbow Asset Management CEO’su, olumlu tahminlere rağmen, yatırımcıların sonuçları tam olarak sindirmesi nedeniyle Nvidia’nın hisselerinin ertesi gün daha düşük bir değerde işlem görebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Teknoloji sektörü, geçtiğimiz yıl boyunca önemli kazançlar elde etti ve Nvidia, yapay zeka alanındaki iyimser beklentilerle öne çıktı. Nvidia’nın hisseleri, Çarşamba günkü piyasa kapanışında, yılın başından bu yana yüzde 91’lik bir artış gösterdi.

Nvidia’nın hisseleri, sonuçların açıklanmasından önceki günü yüzde 0,5’lik bir düşüşle 949,50 dolar seviyesinden tamamladı. Bilgi verici içeriklerimizden Paint Yapay Zeka konumuzu okumanızı öneririz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir