Microsoft’un efsanevi Paint yapay zeka ile programı bu dönüşümün bir parçası haline geliyor.

Paint Yapay Zeka Devrimiyle Yeniden Doğuyor

yazar:

kategori:

Görsel düzenleme yazılımlarının yapay zeka entegrasyonuyla yeni bir boyut kazanmasının ardından, Microsoft’un efsanevi Paint yapay zeka ile programı bu dönüşümün bir parçası haline geliyor. Şirket, bu sevilen uygulamayı tam teşekküllü bir yapay zeka platformuna çeviriyor.

Adobe’nin Photoshop’a yapay zeka destekli görüntü oluşturma kabiliyeti ekleyeceğini açıklamasıyla başlayan süreç, diğer görsel düzenleme araçlarının da benzer özellikler sunmasıyla devam etti. Şimdi ise Microsoft, Paint’i bu yenilikçi özelliklerle donatıyor.

Windows ekosisteminin vazgeçilmez bir parçası olan Paint, neredeyse her Windows kullanıcısının deneyimlediği bir araçtır. Ancak, uzun süredir güncellenmeyen Paint, rakip yazılımların ileriye dönük adımları karşısında geride kalmıştı.

Microsoft, son zamanlarda Paint üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. OpenAI ile işbirliği yaparak, OpenAI’nin gelişmiş görüntü oluşturma algoritmalarını Paint’e entegre ediyor. Artık Paint, kullanıcıların komutlarına yanıt olarak görseller üretebilecek.

Midjourney uygulamasına benzer bir şekilde, kullanıcılar Paint’i açıp “bana kırlarda koşan beyaz bir at çiz” gibi komutlar vererek istedikleri görselleri elde edebilecekler. Kullanıcılar, bu komutları basit çizimlerle de destekleyerek daha detaylı sonuçlar alabilecek. Örneğin, basit bir at çizimi üzerine dağlar, nehirler ve bulutlar ekleyerek daha zengin bir kompozisyon oluşturulabilecek.

Microsoft, bu teknolojiyi yılın başından itibaren Edge tarayıcısında kullanıma sunmuştu. Edge kullanıcıları, Copilot yapay zeka asistanı aracılığıyla DALL-E algoritmasını kullanarak görseller oluşturabiliyorlar. Şimdi ise Microsoft, bu yeteneği Paint ile bütünleştirerek, kullanıcıların yükledikleri görseller üzerinde yapay zeka destekli düzenlemeler yapabilecekleri bir asistan haline getiriyor. Örneğin, “fotoğraftaki kişinin yüzündeki kırmızı sivilceleri temizle” gibi komutlarla Paint, yapay zeka yardımıyla otomatik düzenlemeler yapacak.

Microsoft, bu yenilikçi yapay zeka destekli görsel oluşturma uygulamasına CoCreator adını verdi ve görünüşe göre CoCreator, Windows kullanıcılarının yapay zeka destekli görsel oluşturma ihtiyaçları için ilk tercih olacak. Yeni yapay zeka gelişmelerinden Microsoft Yapay Zeka Tabanlı Copilot+ makalemiz ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir