Yapay Zeka ve Ressamların Buluşması

Yapay Zeka ve Ressamların Buluşması: Agora Sanat Galerisi’nde Eşsiz Bir Sergi!

Agora Sanat Galerisi’nde, “Yaratıcı Fikirler” temasıyla düzenlenen sergide, yapay zeka desteğiyle oluşturulan görsellerin tuvale yansıması, 12 yetenekli ressamın fırçasından çıkan 22 eşsiz eserle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Galerinin sahibi ve serginin mentörü Fatih Dal, sergi hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Dal, Türkiye’de yapay zeka destekli eserlerin yer aldığı ilk resim sergisini düzenlemekten gurur duyduğunu ifade etti. “Yapay zeka desteğiyle hazırladığımız bu sergide, 12 ressamın 22 eserine yer verdik. Sergi, geçmiş ile günümüzü harmanlayan ve farklı bir döngü sunan eşsiz bir deneyim.” dedi.

Sergideki her eserin kendine özgü bir hikayesi olduğunu vurgulayan Fatih Dal, “Buradaki eserler, alışılmış sergi ve resimlerden farklı bir tarz sunuyor. Bu yaklaşımı ilk kez denedik,” dedi.

Fatih Dal, daha önce yapay zeka sergilerinin açıldığını, ancak onların sadece baskılardan ibaret olduğunu belirterek, “Buradaki resimlerin tamamı el yordamıyla çizilmiş ve 12 ressamın emeğiyle ortaya çıkmıştır. Her bir resmin yapımı gerçekten haftalar aldı, çünkü zor ve detaylı çalışmalardı,” dedi.

Bu makalemizi de okumalısın: Genç Bilişimci, Türkiye’de Yapay Zeka Devrimine Öncülük Ediyor

Fatih Dal, serginin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, sanatseverlerin haftanın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyaret ederek eserleri inceleyebileceğini söyledi.

Yeniden Tasvir Edilen İsimlerle Dolu Bir Deneyim

“Yaratıcı Fikirler” temalı sergide, Aslıhan Koç Gezer, Orhan Köse, Filiz Erçin, Neriman Şahin, Faysal Çakmaz, Süheyla Üstek, Ergün Öksüz, Simin Pouraslan, Şengül Bekmez, Gül Aksoy, Gönül Aydın ve Asude Bastem’in fırçasından çıkan eserler sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sergide, Mustafa Kemal Atatürk, Hezarfen Ahmed Çelebi, Mevlana, Piri Reis, El Cezeri, İbn-i Sina, Vecihi Hürkuş, Evliya Çelebi, Fergani, Sabiha Gökçen ve Aziz Sancar gibi önemli isimlerin sahneleri, yapay zeka desteğiyle yeniden tasvir edilmiş şekilde 22 eserde yer aldı.

Sergide, yapay zeka desteğiyle tasvir edilen önemli figürlerin bulunduğu eserler 26 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Bu süre zarfında, sanatseverler serginin heyecan verici içeriğini keşfedebilirler.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir