Dubai’de yarın başlayacak olan Uluslararası Yapay Zeka Yarışması

Dubai’de Gerçekleşecek Uluslararası Yapay Zeka Yarışması

yazar:

kategori:

Dubai’de yarın başlayacak olan Uluslararası Yapay Zeka Yarışması, Dubai Veliaht Prensi ve Dubai Gelecek Vakfı’nın Yürütme Konseyi ile Mütevelli Heyeti Başkanı Şeyh Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’un desteğiyle düzenleniyor.

Bu etkinlik, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere Lübnan, Mısır, Ürdün, Suriye, Fas, Hindistan, Singapur, Dominik Cumhuriyeti, Avusturya, Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık’tan gelen 30 yarışmacıyı bir araya getirecek.

Dünya genelinden yüzlerce ülkenin gönderdiği binlerce başvuru içinden seçilen yarışmacılar, sanat, edebiyat ve programlama gibi üç temel kategoride yarışacak ve toplamda bir milyon dirhem ödül kazanma şansı elde edecekler.

Etkinliğin açılış gününde, Emirates Towers’ın 2071. Alanı’nda düzenlenecek olan özel jüri panelleri, katılımcıların hız, kalite, yenilikçilik ve içeriğin doğruluğu gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirileceği yarışmalara ev sahipliği yapacak. Her bir kategoriden ilk üçe giren yarışmacılar, Salı günü “Geleceğin Müzesi”nde yapılacak olan final etabına katılmaya hak kazanacaklar.

Dubai Dijital Ekonomi Odası’nın stratejik ortaklığı ve Microsoft, Google, IBM gibi dünya çapında tanınmış teknoloji devlerinin katılımıyla gerçekleşecek Uluslararası Yapay Zeka Yarışması, sektördeki en büyük isimleri bir araya getirecek.

BAE’nin Yapay Zeka, Dijital Ekonomi ve Uzaktan Çalışma Uygulamaları Bakanı ve Dubai Future Foundation’ın Genel Müdür Yardımcısı Omar Sultan Al Olama, bu önemli etkinliğin, geleceğin en değerli becerilerinden biri olarak kabul edilen yapay zeka ve programlama mühendisliği alanlarını ön plana çıkaracağını belirtti. Yeni yapay zeka gelişmelerinden Google TV Yapay Zeka Üretimi yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir