yapay zeka afiş tasarım yarışması

Yapay Zeka Afiş Tasarım Yarışması: Son Başvuru 25 Mayıs!

Yapay zeka afiş tasarım yarışması KADEM Sanat öncülüğünde duyuruldu. Kadın ve Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği Yapay Zeka ve Kadın temalı afiş tasarım yarışması başvuruları başladı! Son başvuru tarihi 25 Mayıs, işte detaylar…  

Yapay Zeka Afiş Tasarım Yarışması KADEM Öncülüğünde Duyuruldu  

KADEM Sanat, kadın sanat ilişkisini güçlendirmek ve geleceğe zengin bir sanat arşivi bırakmak hedefiyle 2020’de KADEM Sanat platformunu hayata geçirmişti. KADEM sanatın resmi web sitesinde duyurulan ‘’ Yapay Zeka ve Kadın ‘’ temalı afiş yarışması son zamanların gündemi olan yapay zekaya olan adaptasyonu da artırmayı hedefliyor. Artık hayatın her alanında gördüğümüz yapay zeka, yarışmalarla da destekleniyor.  

Kasım ayında yapılacak olan Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi öncesi Afiş Tasarım Yarışmasını duyuran KADEM Sanat platformu kadın – sanat ilişkisini güçlendirmek için çalışmalarını her geçen yıl artırıyor.  

Yapay zeka afiş tasarım yarışması

Dijital Sanat Yarışmasına Katılım Koşulları Neler?  

Yapay Zeka ve Kadın temalı afiş tasarım yarışmasında gönderilen görsellerin tasarımla müdahale edilmemiş olması en önemli kriter. Yapay zeka görselleri oluşturmak doğru prompt girmekle alakalı bir beceri aslında. Bu yarışmanın mantığı da prompt kullanarak hazırlanan yapay zeka görselinin tipografiye dayalı alanda tasarıma açık olması. Peki nedir bu tipografi?  

Afiş tasarımında yer alması gereken başlıklar vardır. Bunlar üst başlık, alt başlık, tarih ve yer olarak kısımlardır. Bu kısımlara tasarım olarak müdahale edilebilir ancak görsel üzerinde tasarım ( tasarım programları kullanmak ) yarışma şartlarına aykırı olarak belirlenmiştir.  

Yapay Zeka Afiş Tasarım Yarışması Ödülleri  

Uzman jüri tarafından değerlendirilen afiş tasarımlarında ilk 3e girenler içinse sürpriz ödüller var. Birinciye 15bin lira, ikinciye 10bin lira ve üçüncüye ise 5bin lira ödül verilecek. Mansiyon ödülü ise 2 bin 500 lira olarak belirlenmiş.  

Yarışmanın seçici kurulunda sürpriz bir isim var. ShiftDelete kurucusu Hakkı Alkan! Eğer yapay zeka teknolojisine ilgi duyuyorsanız bu yarışmaya mutlaka katılın. KADEM Sanat’ın yapay zeka kullanıcıları ve meraklıları için sunduğu bu fırsatı kaçırmayın…  

Yapay Zeka Afiş Tasarım Yarışması KADEM Sanat
Yarışmanın Önemi  

Yapay zekâ teknolojisini kabullenirken zorlanan da bir kesim var. Topluma bu teknolojinin varlığını kabul ettirmek çok da kolay değil. Ancak bakıldığında yapay zekanın varlığı pek çok meslek için avantaj olabilir. Sosyal medya bizi hep daha fazlasını istemeye ittiği için yapay zekanın ürettiği görseller hayal gücünün sınırlarını zorlar nitelikte. Belki profesyonel bir tasarımcı değil de mükemmel bir komut yazarı olup benzersiz görseller üretebilirsiniz.  

Yapay zeka dünyasında kadının nasıl temsil edildiğine somut bir gözle bakmak, kadınların toplumdaki varlığını teknolojinin imkanlarıyla ortaya koymak için düzenlenen yarışma sizce de merak uyandırmıyor mu? 25 Mayıs son tarih, kesinlikle kaçırmayın 😊  

Katılım şartları ve formu için kademsanat sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

Daha fazla yapay zeka haberine buradan ulaşabilirsiniz.  

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir