Google, 25 yıl süren arama deneyimini, üretken yapay zeka teknolojisi AI Overviews ile daha da ileriye taşıyor.

Google Yapay Zeka Destekli Arama AI Overviews’ı Sunuyor

yazar:

kategori:

Google, 25 yıl süren arama deneyimini, üretken yapay zeka teknolojisi AI Overviews ile daha da ileriye taşıyor. Araştırma, planlama ve beyin fırtınası gibi süreçlerde, her türlü soru ve görev için Google, artık sizin adınıza işleri hallediyor.

Bu yenilikçi deneyim, Google Arama için özel olarak geliştirilen yeni Gemini modeli ile mümkün kılındı. Çok adımlı akıl yürütme, planlama ve multimodalite gibi gelişmiş yeteneklere sahip olan bu model, Google’ın üst düzey arama sistemleriyle entegre edildi.

AI Overviews ile Anında Cevaplar

Bazen acil bir cevaba ihtiyacınız olabilir, fakat tüm bilgileri toplamak için yeterli zamanınız olmayabilir. AI Overviews, bu durumda devreye girerek, bir konu hakkında hızlı bir genel bakış sağlar ve daha fazla bilgi için bağlantılar sunar. AI Overviews, kullanıcıların Arama’yı daha yoğun kullanmalarını ve sonuçlardan daha fazla memnun olmalarını sağlıyor. Şu anda ABD’de kullanılabilir olan bu özellik, yakında diğer ülkelerde de hizmete sunulacak.

AI Overviews’ın Kişiselleştirilmesi

Yakında, AI Overviews’ı dilini basitleştirme veya daha detaylı hale getirme seçenekleriyle kişiselleştirebileceksiniz. Bu özellik, yeni bir konuya başlarken veya çocuğunuzun merakını gidermek için bir şeyleri basitleştirmeniz gerektiğinde işinize yarayabilir.

Karmaşık Sorularınıza Yanıtlar

Gemini’nin çok adımlı akıl yürütme yetenekleri sayesinde, AI Overviews giderek daha karmaşık sorulara yardımcı oluyor. Artık, birden fazla arama yapmak yerine, en karmaşık sorularınızı tüm detaylarıyla tek bir seferde sorabilirsiniz.

Örneğin, Boston’daki en iyi yoga veya pilates stüdyolarını arıyorsanız ve Beacon Hill’e yürüme mesafesinde, popüler ve yeni üyelere indirim sunan bir stüdyo istiyorsanız, yakında “Boston’daki en iyi yoga veya pilates stüdyolarını bulun ve Beacon Hill’den yürüyerek ulaşım sürelerini ve yeni üye tekliflerinin detaylarını gösterin” gibi bir arama yapabileceksiniz.

Planlama Özellikleri

Google Arama, artık sadece doğru cevabı veya bilgiyi bulmanın ötesinde, planlama yapmanıza da yardımcı oluyor. Arama’daki planlama özellikleri sayesinde, yemeklerden tatillere kadar her türlü ihtiyacınız için planlar yapabilirsiniz. “Bir grup için kolay hazırlanabilen 3 günlük yemek planı oluşturun” gibi bir arama yaptığınızda, çeşitli tariflerle bir başlangıç noktası bulabilirsiniz.

Herhangi bir değişiklik yapmak isterseniz, örneğin akşam yemeğini vejetaryen bir seçenekle değiştirmek gibi ayarlamaları kolaylıkla yapabilirsiniz. Google Arama, yemek planınızı bu şekilde kişiselleştirecek ve hızlıca Dokümanlar veya Gmail’e aktarmanıza olanak tanıyacak.

Yemek ve seyahat planlaması şu anda ABD’de İngilizce olarak Search Labs’de mevcut ve bu yıl içinde özelleştirme özellikleri ve partiler, randevu gecesi ve egzersizler gibi daha fazla kategori eklenecek.

Yapay Zeka Tarafından Düzenlenmiş Sonuç Sayfası

Yeni fikirler ararken, ilham almak ve tüm seçenekleri değerlendirmek zaman alabilir. Google Arama, fikir arayışınızda size yardımcı olmak ve keşfetmeyi kolaylaştırmak için yapay zeka tarafından düzenlenmiş bir sonuç sayfası sunacak.

Yapay zeka tarafından oluşturulan benzersiz başlıklar altında kategorize edilmiş, çeşitli perspektifler ve içerik türleri içeren yararlı sonuçlar bulacaksınız.

Video ile Arama

Google Arama, artık sadece metin kutusundaki kelimelerden daha fazlasını anlıyor. Sorduğunuz sorular genellikle gördüğünüz şeylerle ilgili olabilir, hareket halindeki nesneler dahil.

Video anlama konusundaki ilerlemeler sayesinde, video ile soru sorma özelliği görsel aramayı tamamen yeni bir seviyeye taşıyor. Örneğin, ikinci el bir plak çalar satın aldınız ve çalışmıyor, iğneli metal parça beklenmedik bir şekilde kayıyorsa, doğru kelimeleri bulmak yerine video ile arama yaparak, sorun giderme adımlarını ve kaynakları içeren bir AI Overviews alabilirsiniz.

Video ile arama özelliği yakında ABD’deki İngilizce konuşan kullanıcılar için Search Labs’de kullanıma sunulacak ve zamanla daha geniş bölgelere yayılacak.

Google Arama, Gemini’nin gelişmiş yetenekleriyle birleşerek, arama deneyimini yeniden şekillendiriyor. Araştırma, planlama, beyin fırtınası ve daha fazlasını kolaylaştırarak, kullanıcılara daha hızlı, verimli ve tatmin edici bir arama deneyimi sunuyor. Sıcak yapay zeka içeriklerimizden OpenAI Yeni Yapay Zeka Modeli GPT-4o konumuzu okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir