Son raporlara göre Samsung, Galaxy S25 serisinde pil boyutunu artırmak yerine yapay zeka teknolojisiyle batarya performansını iyileştirmeyi hedefliyor.

Galaxy S25 Serisinde Yapay Zeka Destekli Batarya Optimizasyonu

yazar:

kategori:

Son raporlara göre Samsung, Galaxy S25 serisinde pil boyutunu artırmak yerine yapay zeka teknolojisiyle batarya performansını iyileştirmeyi hedefliyor.

Samsung, yapay zeka kullanımını diğer markalardan daha yoğun bir şekilde sürdürüyor ve bu teknolojiyi akıllı telefonlarına entegre etme konusunda çaba gösteriyor. Yeni sızan bilgilere göre, Galaxy S25 serisi, “Battery AI” adlı bir özellikle piyasaya sürülecek. Bu yapay zeka teknolojisi sayesinde, Galaxy S25 serisinin batarya performansında yaklaşık %10’luk bir artış sağlanacak. Samsung, daha önceki S23 Ultra ve S24 Ultra modellerinde 5.000 mAh batarya kullanmıştı ve şimdi S25 serisinde pil kapasitesini artırmak yerine yapay zeka ile bu açığı kapatmayı planlıyor.

S24 serisinin rakipleri batarya kapasitesini artırırken, Samsung’un benzer batarya kapasitesini koruması tüketicileri şaşırtmıştı. S23 serisiyle birlikte batarya performansı genel olarak olumlu karşılanan Samsung’un, kapasiteyi artırma ihtiyacı doğmuştu. Ancak yeni raporlar, Güney Koreli teknoloji devinin kapasiteyi artırmak yerine yapay zeka ile sorunu çözmeye odaklandığını ortaya koyuyor.

Battery AI’ın, telefonun genel performansını etkilemeden, gereksiz görevleri ve uygulamaları kaldırarak batarya ömrünü uzatması bekleniyor. Yani, CPU ve GPU hızlarında bir düşüşe neden olmayacak. Pek çok pil tasarrufu yazılımı, genellikle cihazın performansını düşürerek pil ömrünü uzatırken, Battery AI’ın bu konuda fark yaratması öngörülüyor. Gelecek yılın başlarında tanıtılması planlanan Galaxy S25, Galaxy S25+ ve Galaxy S25 Ultra modellerinde Battery AI yazılımının kullanılması, akıllıca bir strateji olarak değerlendiriliyor. Bilim alanındaki yapay zeka gelişmelerinden Yapay Zeka ile 27.000’den Fazla Asteroit Keşfi Gerçekleştirildi yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir