Apple’ın yakında piyasaya sürülecek iPhone 16 serisi ve iOS 18 güncellemesiyle ilgili yapay zeka entegrasyonu söylentileri artarak devam ediyor.

iOS 18’de Beklenen Yeni Yapay Zeka Özellikleri ve Uygulama Güncellemeleri

yazar:

kategori:

Apple’ın yakında piyasaya sürülecek iPhone 16 serisi ve iOS 18 güncellemesiyle ilgili yapay zeka entegrasyonu söylentileri artarak devam ediyor. Apple Insider’ın paylaştığı bir sızıntı, Apple’ın geliştirmekte olduğu yapay zeka özelliklerini gün yüzüne çıkardı.

Sızıntıya göre, Apple’ın Safari, Spotlight Search, Siri, Mail ve Mesajlar gibi temel iOS uygulamalarına yapay zeka tabanlı iyileştirmeler getirmesi bekleniyor. Bu iyileştirmeler arasında “Ajax” adı verilen yeni bir cihaz içi büyük dil modelinin (LLM) bulunması muhtemel.

Bu yeni sistem, kullanıcıların girdilerine hızlıca tam cümlelerle yanıt verebilecek kapasitede olacak. Ajax’ın, metni analiz edip birden fazla yanıt seçeneği sunacağı ve bu yanıtları doğruluk ve alaka düzeyine göre sıralayacağı belirtiliyor.

Yeni LLM’nin, Safari ve Mesajlar uygulamalarında, anahtar kelimeleri ve ifadeleri tespit ederek özetler oluşturabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, iOS 18’deki Safari’de “Akıllı Arama” özelliği sayesinde kullanıcılar web sayfalarının özetlerini kolayca elde edebilecekler.

Siri’nin de yapay zeka güncellemelerinden nasibini alacağı söyleniyor. Sesli asistanın, mesaj içeriğine göre basitleştirilmiş özetler veya yanıtlar sunabileceği öngörülüyor.

Bu işlevlerin çoğu cihazda yerel olarak gerçekleşse de, yaratıcı metin oluşturma veya derinlemesine analiz gibi daha karmaşık işlemler için bazı bulut tabanlı süreçlere ihtiyaç duyulabilir. Apple’ın, bu tür işlemler için OpenAI ve Google gibi şirketlerle iş birliği yapmayı düşündüğüne dair dedikodular var. Ancak Apple Insider, Apple’ın kullanıcı gizliliğine büyük önem verdiğini ve bulut tabanlı işlemleri minimuma indirme yollarını aradığını belirtiyor.

Apple’ın Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) yaklaşırken, şirketin bu yapay zeka destekli özellikleri etkinlik sırasında resmi olarak duyurması bekleniyor. Yapay zeka alanındaki sıcak gelişmelerden olan Teknoloji Liderleri Yapay Zeka Konseptlerini Değerlendirecek haberini sizler için derledik.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir