QNB Finansbank, İş Bankası, Kalyon PV, Vestel ve TOM Bank’ın desteklediği Teknoloji Liderleri Zirvesi, DataExpert iş birliği ve BMI Business School organizasyonunda 21 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek.

Teknoloji Liderleri Yapay Zeka ve Akıllı Şehir Konseptlerini Değerlendirecek

yazar:

kategori:

QNB Finansbank, İş Bankası, Kalyon PV, Vestel ve TOM Bank’ın desteklediği Teknoloji Liderleri Zirvesi, DataExpert iş birliği ve BMI Business School organizasyonunda 21 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenecek.

BMI Business School’un duyurusuna göre, “Re-Innovating In the Age Of AI” teması altında iş dünyasının mevcut durumu ve geleceği, Mandarin Oriental Bosphorus-İstanbul’da ele alınacak. Ayrıca, zirve “En Etkin 50 Teknoloji Lideri” ödül törenine de ikinci defa ev sahipliği yapacak.

Zirvede, şirketlerin teknoloji, yapay zeka ve dayanıklılık konularındaki önemi masaya yatırılacak. Türk teknolojisinin global pazarlardaki konumu ve dünya genelindeki trendlerin şirketlerin teknoloji stratejileri ve yatırımları üzerindeki etkileri tartışma konusu olacak.

Konferansta, CIO’ların perspektifinden dijital dönüşümün sürdürülebilirliği ve yapay zeka teknolojilerinin kullanımı gibi meseleler de değerlendirilecek.

“Akıllı şehirler” konusu, yerel yönetimlerin ajandasında önemli bir yer tutuyor ve yapay zekanın etkileyeceği başlıca alanlardan biri olarak görülüyor. Bu bağlamda, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) için birçok şehrin raporlarını yöneten ve katkı sağlayan PwC’nin önde gelen isimlerinden Hazem Galal da zirvede yer alacak.

Galal, akıllı şehirler dahil olmak üzere, şehirlerin ve yerel yönetim birimlerinin strateji geliştirme ve uygulama konusundaki uzmanlığıyla, akıllı şehir uygulamaları ve yapay zeka hakkında küresel bir bakış açısı sunacak.

Bu yılki zirvede, 20’den fazla üst düzey konuşmacı farklı panellerde yer alacak. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, açılış konuşmasında yapay zeka döneminde yeşil ve dijital dönüşüm üzerine düşüncelerini aktaracak.

Vestel CEO’su Ergün Güler, “mobilite” konusunda, Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi ise “Yenilenebilir Enerjide Yüksek Teknoloji ve AR-GE’nin Önemi” üzerine görüşlerini dile getirecek.

Zirve kapsamında yapılan “En Etkin 50 Teknoloji Lideri Araştırması”na göre, teknoloji liderlerinin son bir yılda odaklandıkları yenilikçi teknolojiler arasında bulut bilişim, yapay zeka, veri analitiği, dijital dönüşüm ve siber güvenlik öne çıkıyor. Yapay zeka alanındaki, Google Eski Android Cihazlar İçin Yapay Zeka Desteği Getiriyor yazımız ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir