ReALM Nedir, ReALM Özellikleri Nelerdir?

ReALM Nedir, ReALM Özellikleri Nelerdir?

yazar:

kategori:

ReALM, Apple tarafından geliştirilmiş olan bir yapay zeka ürünüdür. Apple yaptığı geliştirmeler neticesinde mevcut olan araçların dil modellerini kullanarak geliştirdi. Açılımı Resolution As Language Modeling şeklinde olan bu yapay zeka sayesinde yönlendirmeler daha net bir şekilde ifade edecek.  Yani yapay zeka sayesinde bu,şu, o gibi zamirlerle tanımlanmış olan kavramlar daha rahat bir şekilde açıklanabilecek. Bu da yapay zeka asistanla iletişimi daha basit hale getirecek.

Bilindiği üzere yapay zeka asistanlarla konuşurken bazı sorulara verilen yanıtlar daha karmaşık bir hal alıyor ve bu da diyaloğun ortadan kalkmasına neden oluyor. ReALM yapay zeka ise zamirleri devreye aldığından dolayı sohbetler daha basit ve akıcı hale gelebilecek.

Yapay zeka özellikle de görsellerde kendisini daha fazla hissettirecek. Yani görsel üzerinden verdiğiniz isemlerde hangi detayı kastetmiş olduğunuz daha net anlaşılabilecek. ReALM ince ayarlarından dolayı GPT-4’e rakip olarak gösterilirken özellikle otomotiv sektöründe çok fazla kullanılacağı düşünülüyor.

Sürücüler sürüş esnasında sesli yönledirmelerle birlikte daha konforlu bir sürüş sağlayabilecekler. Kontrol ise otomobillerde ekran üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilecek.

Peki Apple tarafından geliştirilmiş olan ReALM özellikleri neleri kapsıyor?

ReALM Nedir, ReALM Özellikleri Nelerdir?
ReALM Nedir, ReALM Özellikleri Nelerdir?

ReALM Özellikleri Nelerdir?

  • Sesli asistanlarla iletişim çok daha hızlı ve basit bir şekilde yapılabilecek.
  • Görseller üzerindeki ayrıntılı detaylara daha fazla girilebilecek.
  • Konuşma ve arka plan sesleri birbirinden kolayca ayrıştırılabilecek.
  • Otomobillerde, cep telefonlarında ve bilgisayarlarda kolaylıkla kullanılabilecek.
  • Chat GPT-4’den daha iyi performansa sahip olacak.
  • Kalabalık görüntüleri ayırt edebilecek ve karmaşık istemler gönderilmiş olsa da çözüm sağlanabilecek.

ReALM’in Kullanım Alanları Nelerdir?

ReALM, birçok farklı alan için kullanılabilir. Örneğin, metin tabanlı oyunlarda karakterlerle etkileşim kurmak, müşteri hizmetleri destek sistemlerinde soruları yanıtlamak, yaratıcı yazı uygulamalarında hikaye önerileri sunmak gibi birçok alanda kullanılabilir.

ReALM’in En Önemli Avantajı Nedir?

ReALM, hızlı ve akıcı cevaplar üretebilir, geniş bir bilgi tabanına dayalı olarak çalışabilir ve kullanıcıların doğal dilde etkileşim kurmasını sağlayabilir. Ayrıca, gerçek zamanlı olarak çalışır ve böylece yanıtlar anlık olarak alınır.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir