Türkiye’nin toplam ihracatındaki e-ihracat payını %10’a yükseltme hedefi doğrultusunda, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından bir yapay zeka rehberi hazırlandı.

E-İhracat’ta Yapay Zeka Araçları Kulanımı

yazar:

kategori:

Türkiye’nin toplam ihracatındaki e-ihracat payını %10’a yükseltme hedefi doğrultusunda, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından bir yapay zeka rehberi hazırlandı. Bu rehber, e-ihracat faaliyetlerinde bulunmak isteyen işletmelere pratik bilgiler sağlamaktadır.

E-ihracatta ChatGpt ve Yapay Zeka Araçları” adlı rehberde, yapay zeka teknolojilerine genel bir bakış sunulmakta ve bu teknolojilerin e-ihracat süreçlerinde nasıl kullanılabileceği üzerine önerilerde bulunulmaktadır.

E-Ticarette Yapay Zeka Kullanımı

E-ticaret sektöründe, yapay zeka; müşteri davranışlarının analizi, kişiselleştirilmiş ürün tavsiyeleri ve müşteri hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi alanlarda başarıyla kullanılmaktadır. Sohbet robotları ve sanal asistanlar, müşteri sorularına hızlıca yanıt vererek müşteri memnuniyetini artırmaktadır.

Yapay zeka destekli sistemler, stok yönetimi ve talep tahmininde de etkin rol oynayarak, işletmelerin envanter yönetimini daha verimli hale getirmektedir. Ayrıca, en uygun sevkiyat yollarını belirleme, nakliye maliyetlerini azaltma ve dağıtım süreçlerini hızlandırma gibi amaçlarla da kullanılmaktadır. Tedarik zinciri yönetiminde olası aksaklıkları öngörerek, bu sorunların önüne geçilmesine yardımcı olmaktadır.

E-İhracatta ChatGPT’nin Rolü

ChatGPT, potansiyel müşteri sorularına ve itirazlarına yanıt verme senaryoları oluşturarak, müşteri hizmetleri ekibinin iletişim becerilerini geliştirmeye katkıda bulunabilir. Ayrıca, farklı pazarlar için özel satış ve pazarlama mesajları oluşturmak amacıyla da kullanılabilir.

ChatGPT, belirli ürün kategorileri, hizmetler veya teknolojiler hakkındaki trendleri ve gelişmeleri takip etmek, yeni iş fırsatlarını keşfetmek veya mevcut stratejileri güncellemek için de kullanılabilir. Müşteri profiline uygun ürün önerileri almak, tedarikçilerle iletişim kurarken e-posta şablonları oluşturmak veya lojistik seçenekleri hakkında bilgi edinmek için de ChatGPT’den yararlanılabilir.

E-Ticaret İçin Diğer Yapay Zeka Araçları

MIDJOURNEY

Discord botu aracılığıyla erişilebilen ve komutlarla görsel oluşturmayı sağlayan bir yapay zeka uygulamasıdır.

TAILOR BRANDS

Kullanıcıların markalaşma sürecinde destekleyici bir platformdur. LogoAi, Logo-mockup ve Looka gibi araçlarla kurumsal kimlik oluşturma sürecini kolaylaştırır.

10WEB IO YAPAY ZEKA ARACI

Kullanıcıların web sitelerini kolayca oluşturmasına ve ödeme sistemlerini entegre etmesine olanak tanıyan bir platformdur. DesignlyAi gibi benzer araçlar da mevcuttur.

OPUS PRO

Uzun videolardan kısa klipler oluşturmayı kolaylaştıran bir yapay zeka video düzenleme yazılımıdır. CapCut ve PicsArt gibi diğer yapay zeka araçları da değerlendirilebilir.

Gündemdeki son gelişmelerden olan Google Arama Motoru Yapay Zeka Entegrasyonlu SEO adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir