İstanbul’da Yapay Zeka Lisesi İçin İlk Adım Atıldı

İstanbul’da Yapay Zeka Lisesi İçin İlk Adım Atıldı

yazar:

kategori:

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Teknopark İstanbul, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla önemli bir adım attı. İki kurumun iş birliğiyle düzenlenen “Yapay Zeka Lisesi Kurulum ve İçerik Geliştirme Çalıştayı” başarıyla gerçekleştirildi. Bu etkinlik, yapay zeka alanında eğitim ve öğretimde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. İstanbul’un eğitim ve teknoloji alanındaki potansiyelini birleştiren bu girişim, öğrencilerin çağın gereksinimlerine uygun şekilde donanımlı bireyler olarak yetişmelerine olanak sağlayacak. Çalıştayın sonuçları, yapay zeka alanında eğitim ve öğretimde önemli bir referans noktası olacak ve gelecek nesillerin teknolojiye olan ilgisini ve yeteneklerini güçlendirecek adımların atılmasına zemin hazırlayacak.

Teknopark İstanbul ‘da düzenlenen programda konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, yapay zeka konusunun günümüz çağının en gelişmiş alanlarından birisi olduğunu vurgulayarak hem eğitimde hem de genç neslin yetişmesinde kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Gençler yapay zeka sayesinde daha nitelikli eğitim alabilecek ve bu da ülkemizin küresel alanda daha güçlü rekabet edebilmesine imkan sağlayacak dedi.

Düzenlenen çalıştaya uzman birçok ismin katıldığını da görebiliyoruz. Uzmanların bir araya gelmesiyle ortaya çıkan fikirler ve doğal olarak gelişebilecek stratejik adımlar hedeflenenleri ifade edebilmek açısından çok önemlidir.

İstanbul’da Yapay Zeka Lisesi İçin İlk Adım Atıldı
İstanbul’da Yapay Zeka Lisesi İçin İlk Adım Atıldı

İstanbul’da Yapay Zeka Çalıştayı

İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın, yapay zekanın günlük hayatımızda yaygınlaşmasıyla birlikte öneminin arttığını belirterek, Yapay Zeka Lisesi’nin gençleri geleceğin bilimsel ve teknolojik gelişmelerine hazırlama amacını vurguladı. Aydın, yapay zekanın farklı alanlarda kullanımının gün geçtikçe yaygınlaştığına dikkat çekti. Türkiye’nin bu alandaki gücünü artırmak için nitelikli eğitim gerektiğini ifade eden Aydın, Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Dönüşüm vizyonuyla ülkenin eğitimdeki dönüşümüne öncülük etmenin önemine değindi. Bu vizyonun, geleneksel değerlerle yenilikçi teknolojilerin bir araya gelerek ülkenin eğitimde kapsamlı bir dönüşüm yaşamasına olanak sağlayacağını vurguladı.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir