United Airlines, Uçuş Deneyimini Geliştirmek İçin Yapay Zeka Kullanıyor

United Airlines, Uçuş Deneyimini Geliştirmek İçin Yapay Zeka Kullanıyor

yazar:

kategori:

Yapay zeka giderek hayatımızda önemli bir yer edinmeye çalışıyor. Birçok sektörde kullanıldığını görebiliyoruz ve bu kez United Airlines, uçuş deneyimini daha fazla geliştirmek için yapay zeka müşteri hizmetleri sohbet robotunu kullanmaya başladı.

United Airlines firmasının yapay zeka sohbet robotunu devreye almış olması özellikle havayolları sektöründe çok büyük bir adım olarak gösteriliyor. Yapılan bu dijitalleşme sayesinde artık yolculara çok daha hızlı ve etkili bir hizmet sunulurken şirketin geleceğini de daha verimli bir hale dönüştürebilir.

Havayolları şirketlerinin rekabet gücünü artırabilmesi için müşterilerine vereceği hizmet kalitesini sürekli artırması gerekiyor. Yapay zeka destekli bu hizmet şirketin, müşteriye daha kişisel dokunuş yapabilme kabiliyetini artırmış olacak.

Havayolları sektöründe yapılan en önemli inavosyonlardan birisi olan yapay zeka uygulaması,  Amerikan havayolu şirketi United Airlines’in geleceğini de önemli derece de etkileyecek.

United Airlines, Yapay Zeka ile Müşteri Hizmetlerini Güçlendiriyor!

2022 yılında United’ın CIO’su olan Jason Birnbaum, bu yeniliği gerçekleştirmek için yaklaşık 1.500 çalışan ve 2.000’den fazla yükleniciyi içeren geniş bir ekibi yönetiyor. Birnbaum, yapay zekanın seyahat endüstrisinde hem müşteriler hem de çalışanlar için çeşitli alanlarda kullanılabileceğine inanıyor.

Birnbaum konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapay zeka teknolojisinin seyahat endüstrisinde oldukça geniş bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Bu teknolojiyi müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak ve operasyonlarımızı daha verimli hale getirmek için kullanıyoruz.” dedi.

United Airlines için yapay zeka şu an için yalnızca müşteri hizmetlerinde kullanılacak olsa da aslında ileride özellikle pilotlar açısından da çok büyük avantaj ortaya çıkarabileceği açıktır. Sektörle ilgili olarak genel bir açıklama yapacak olursak yapay zekanın pilotlara sağlayacağı avantajları şu şekilde belirtebiliriz.

Pilotlar İçin Yapay Zeka Faydalı mı?

  • Yapay zekâ sayesinde pilotlar uçuş verilerini daha iyi analiz edebilir ve bu sayede potansiyel riskleri erkenden fark ederler. Bu da uçuş güvenliği açısından faydalı olacaktır.
  • Özellikle otomatik pilot sistemleri üzerinde büyük etki sağlayacaktır. Otomatik pilota bazı görevleri yerine getirmesi emri bu şekilde daha kontrollü verilebilir. Bu da pilotun yükünün mümkün olduğunca daha aza inmesine imkan sağlar.
  • Hava trafiğinin kontrolü daha iyi sağlanabilir bu da alınacak kararların daha sağlıklı olmasına imkan sağlar.
  • Özellikle pilot eğitim sürecinde çok faydalı olacaktır.
Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir