Yapay zeka kahve karışımı

Yapay Zeka Kahve Karışımı Hazırladı! AI-Conic Nedir?

Yapay zeka kahve karışımı( AI-conic ) Kaffa isimli kahve dükkanı tarafından tanıtıldı! 

Yılda kişi başı kahve tüketiminin 12 kilogram olduğu bilinen Finlandiya kahveye olan talepte Dünya’da birinci sırada. Dolayısıyla kahve severler yeni lezzet aratışı içine de giriyor. Finlandiya’da ki en büyük üçüncü kahve kavurma tesisi olan Kaffa Roastery ve yapay zeka danışmanlık şirketi Elev yeni lezzet arayışına değişik bir dokunuş yapma kararı aldı. Proje, yapay zeka tarafından geliştirilen kahve karışımı üretmekle ilgili…

Yapay Zeka Kahve Karışımı

‘’ AI – conic’’ Tanıtıldı !

Kahve üretiminin ilham aşamasında yapay zekanın devreye girmesi dünyada bir ilk olunca tabi çok da merak edildi. Yapay Zeka Danışmanlık Şirketi Elev’in geleneksel kahve lezzetlerinden uzak bir karışım hazırlaması için ChatGPT ve Copilot benzeri modellerden yararlandığı biliniyor. Ayrıca kahve uzmanlarının da konuya ilgisi büyük…  

AI- conic Heyecan Verici Kahve Lezzeti İçin Görevlendirildi  

Yapay zeka kahve işine nasıl girdi? İşte bunun cevabı bu başlıkta! Kaffa Roastery’nin kurucusu olan Stanve Hampf iki ortağıyla, yapay zekanın kahve kavurma işine nasıl yardımcı olabileceğini denemek isteyince ‘’ AI – conic ‘’ projesi ortaya çıktı. 

Helsinki Kahve festivalinde tanıtılan AI-conic buradaki kahve kavurucularını ve kahve meraklılarını heyecanlandırdı. Hampf’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor.  

‘’ Temel olarak tüm kahve türlerimizin tanımlarını ve tatlarını yapay zekaya bildirdik ve yeni bir heyecan verici karışım yaratması için talimat verdik.’’  

AI-conic adı verilen bu yapay zekayla hazırlanan karışım kahvenin içeriğinde baskın olan aroma Fazenda Pinhal kahvesi… Bu kadifemsi kahvenin hakim olduğu lezzet dört çeşit çekirdekten oluşan enteresan bir karışımı ortaya çıkardı. Tabi ki bu karışımı belirleyen yapay zeka oldu.

Yapay zeka karışımı kahve

Yapay Zeka Kahve Karışımı AI- Conic Şaşırttı!  

Yapay zekadan ne beklenir ki diye önyargılı davranmayın. AI-Conic harmanı Hampf’ı bile şaşkına çevirmiş gözüküyor. Hampf, dört farklı kahve çekirdeğindan oluşan karışımı garip ve şaşırtıcı bulduğunu söylemiş. Yapay zeka Brezilya Etiyopa,Guatemala ve Kolombiya çekirdeklerini karıştırmış ve bu karışımı da ‘’ Olgun ve tatlı meyvenin iyi dengelendiği karışım ‘’ olarak açıklamış. Kahve paketinin etiketinde yapay zekanın kendi hazırladığı karışımı anlattığı bu tanıtımda kesinlikle etkileyici..  

Yapay zeka ile hazırlanan kahve karışımı denemesi yapay zeka teknolojisinin işletmelerin iş yükünü azaltacağını gösteriyor. Hampf bu denemeyle yapay zekanın gelecekteki yardımlarını görmenin ilk adımı atılmış oldu diyerek memnuniyetini dile getirdi. Proje Hampf’ın açıklamalarına göre beklenileni karşılamış durumda. Uzun vadede yapay zekadan daha farklı destek alabileceklerini de söyleyen Kaffa Rostery kurucusu yapay zekanın yarattığı kahve tatlarının tanımlarından çok etkilendiklerini de belirtmiş.  

Yapay zeka karışımı kahve

Yapay Zeka Şirketlerin İş Yükünü Hafifletecek Mi?  

Yurtdışında da yapay zeka ile ilgili pek çok farklı deneme yapılıyor. AI-conic projesinde de bunu görmüş olduk. Gerek yabancı basın gerekse Türk basını AI-conic projesini haber yaparak kahve sektöründe de yapa zekanın kullanılabileceğini duyurmuş oldu. Yapay zeka şirketlerin iş yükünü hafifletecek mi sorusunun cevabı, kesinlikle olumlu… Sektöre göre sağladığı fayda değişse de gelişmeler hızla devam ettiği sürece yapay zekanın sunduğu olanaklarda artacaktır.  

Bu ve bunun gibi haberler için bizi takipte kalın 😊  

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir