Microsoft ve Samsung yapay zeka alanında liderlik için yeni ittifaklar peşinde.

Microsoft ve Samsung’dan Yapay Zeka İş Birliği Hamlesi

yazar:

kategori:

Microsoft ve Samsung yapay zeka alanında liderlik için yeni ittifaklar peşinde. Microsoft, yapay zeka yeteneklerini ilerletmek adına Samsung ile stratejik bir iş birliği planlıyor. Samsung Yarı İletken İş Birimi’nin lideri Kyung Kye-hyun, MS CEO Summit 2024’e katılmak üzere Washington’a davet edildi. Bu zirvede, Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates ve CEO’su Satya Nadella, Kyung Kye-hyun ile yapay zeka üzerine özel görüşmeler yapacak.

Galaxy AI Entegrasyonu ve Yapay Zeka Çipleri

Microsoft, Samsung ile birlikte yapay zeka çipleri üzerinde çalışmayı ve bu çipleri tedarik etmeyi hedefliyor. Ayrıca, 100 milyon cihazda aktif olan Galaxy AI suite’e kendi yapay zeka servislerini dahil etmeyi planlıyor. Bu hamle ile Microsoft, yapay zeka teknolojisini daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunmayı ve pazar payını artırmayı amaçlıyor. Şu an için Galaxy AI’de bulunan yapay zeka servislerinin çoğu Google tarafından sağlanmakta.

Hynix, LG Electronics ve SK Telecom gibi Güney Kore’nin önde gelen teknoloji firmalarının üst düzey yöneticileri de zirveye katılacak. Uzmanlar, bu tür bir davetin nadir olduğunu ve Microsoft’un yapay zeka alanında güçlü ittifaklar oluşturma konusundaki ciddiyetini gösterdiğini belirtiyorlar. İyi bir yapay zeka aracı arıyorsanız Claude AI ve ChatGPT karşılaştırması yazımızı okuyabilirsiniz.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir