Apple'ın Yapay Zekası Intelligence Hangi iPhone'larda Kullanılacak?

Apple’ın Yapay Zekası Intelligence Hangi iPhone’larda Kullanılacak?

yazar:

kategori:

Glowtime etkinliğinde sahne alan iPhone 16 serisi teknoloji meraklılarını heyecanlandırırken, Apple’ın yapay zeka alanındaki yeni adımı Apple Intelligence da gözlerden kaçmadı. Tanıtımda heyecan yaratan yapay zeka destekli özellikler, meraklıların aklında “Ne zaman?” sorusunu da beraberinde getirdi.

Apple, Intelligence’ın iPhone, iPad ve Mac ekosistemine entegre bir şekilde sunulacağını ve hangi ülkelerde ne zaman erişilebilir olacağı bilgisini de paylaştı. Bu önemli gelişme, teknoloji devinin yapay zeka yarışında iddesini ortaya koyması olarak yorumlandı.

Teknoloji tutkunları Apple Intelligence’ı deneyimlemek için uzun süre beklemek zorunda kalmayacaklar! Apple, yapay zeka destekli bu yeni özelliğinin iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS 15.1 Sequoia güncellemeleriyle birlikte Ekim ayında kullanıcılara sunulacağını duyurdu. Dahası, yıl sonuna kadar daha fazla yapay zeka özelliğinin ekleneceği müjdesini de verdi.

Başlangıçta İngilizce dil desteğiyle sunulacak olan Apple Intelligence, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Güney Afrika ve İngiltere’deki kullanıcılara yerelleştirilmiş İngilizce seçeneğiyle de hizmet verecek. Apple, dil desteğini genişletme konusunda da kararlı. Çince, Fransızca, Japonca ve İspanyolca gibi dillerin önümüzdeki yıl içerisinde platforma ekleneceği belirtildi.

Apple, yapay zeka alanındaki iddiasını Intelligence ile perçinliyor. Ücretsiz bir yazılım güncellemesi olarak sunulacak olan bu devrim niteliğindeki özellik, önümüzdeki ay iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 beta sürümlerinde kullanıcılarla buluşacak. İlk etapta Siri özellikli ve aygıt dili İngilizce olarak ayarlanmış iPhone 16 ailesi, iPhone 15 Pro modelleri ile M1 ve üzeri çipe sahip iPad ve Mac modelleri tarafından desteklenecek olan Apple Intelligence, ilerleyen sürümlerde daha da fazla cihaz ve dil seçeneğiyle zenginleşecek. Türkçe dil desteğinin ise önümüzdeki yıl kullanıma sunulması bekleniyor.

Peki Apple Intelligence kullanıcıları neler bekliyor? Yazma araçlarından fotoğraf düzenlemeye, telefon görüşmelerini yazıya dökmeden bildirim yönetimine ve gelişmiş bir Siri deneyimine kadar birçok alanda yenilikler sunan bu akıllı asistan, iPhone 16’ya özel görsel yapay zeka özellikleriyle de fark yaratıyor. Kullanıcılar, “Kamera Denetimi” düğmesi sayesinde objeler ve mekanlar hakkında anında bilgi edinme imkanına da sahip olacaklar.

Son yapay zeka haberlerimizden iPhone 16’nın Yapay Zeka Özellikleri İle İlgili İlginç İddialar ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir