Volkswagen Yapay Zeka Sesli Asistanına ChatGPT'yi Ekliyor

Volkswagen Yapay Zeka Sesli Asistanına ChatGPT’yi Ekliyor

yazar:

kategori:

Alman otomotiv devi Volkswagen, geleceğin otomobil deneyimini şekillendirmek için önemli bir adım atıyor. 2025 yılından itibaren piyasaya sürülecek tüm yeni modellerinde, şirketin mevcut sesli asistanı IDA, yapay zeka alanındaki son gelişmelerden biri olan ChatGPT ile güçlendirilecek. Bu entegrasyon, Volkswagen kullanıcılarına direksiyon başındayken benzersiz bir dijital yardımcı sunmayı hedefliyor.

ChatGPT entegrasyonu sayesinde, IDA artık sadece basit komutları yerine getirmenin ötesine geçerek sürücülerle ve yolcularla çok daha doğal ve akıcı bir şekilde iletişim kurabilecek. Araç içi eğlence sisteminden navigasyona, araç içi iklim kontrolünden mesajlaşmaya kadar pek çok özelliği sesli olarak yönetmek, tıpkı bir arkadaşınızla konuşur gibi kolay ve keyifli hale gelecek.

Bu entegrasyonun en çarpıcı örneklerinden biri, navigasyon sistemiyle olan etkileşimde ortaya çıkıyor. Artık sadece bir adresi söylemek yerine, “Şehrin en iyi İtalyan restoranına gitmek istiyorum, ama çok kalabalık olmasın ve park yeri bulması kolay olsun.” gibi karmaşık isteklerde bulunabileceksiniz. ChatGPT, bu talebinizi tüm yönleriyle anlayarak size en uygun seçenekleri sunacak ve hatta rezervasyon yapmanıza yardımcı olabilecek.

Bununla birlikte ChatGPT, sadece isteklerinizi yerine getirmekle kalmayacak, aynı zamanda sizinle gerçek bir diyalog kurabilecek. Örneğin, yolculuk sırasında sıkılıyorsanız size ilgi alanlarınıza uygun podcast’ler önerebilir, çocuklarınızla eğlenceli oyunlar oynayabilir veya güncel haberler hakkında bilgi verebilir. Kısacası, ChatGPT sayesinde Volkswagen araçları, sadece birer ulaşım aracı olmaktan çıkıp, aynı zamanda sizinle etkileşime geçen ve yolculuğunuzu daha keyifli hale getiren akıllı birer yol arkadaşına dönüşüyor.

Volkswagen, bu gelişmiş yapay zeka asistanını sürekli güncel ve öğrenmeye açık tutmak için, sistemini Amazon Web Services (AWS) gibi güçlü bulut platformlarıyla destekleyecek. Bu sayede IDA, yalnızca size daha iyi hizmet sunmakla kalmayacak, aynı zamanda sizinle her etkileşiminden yeni şeyler öğrenerek kendini sürekli geliştirecek. Böylece zamanla, tercihlerinizi ve alışkanlıklarınızı daha iyi anlayarak size gerçekten kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilecek.

ChatGPT entegrasyonunun bir diğer önemli getirisi ise araç içi eğlence ve bilgilendirme sistemlerinde yaşanacak devrim niteliğindeki değişim olacak. Artık müzik sisteminizi kontrol etmek için karmaşık menüler arasında kaybolmanız veya hava durumu bilgisi almak için telefonunuza bakmanız gerekmeyecek. IDA, tüm bu bilgilere kolayca erişmenizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda zevkinize uygun müzikler önerecek, yolculuk rotanız üzerindeki ilgi çekici noktalar hakkında bilgi verecek ve hatta sevdiklerinize ne zaman ve nerede olmak istediğinizi sorarak sizin yerinize mesaj gönderebilecek.

Yeni yapay zeka haberlerimizden Google Yapay Zeka İle Hastalıklara Teşhis Koyabilecek ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir