WhatsApp'a Meta AI Destekli Sesli Sohbet Geliyor

WhatsApp’a Meta AI Destekli Sesli Sohbet Geliyor

yazar:

kategori:

Meta, popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yapay zeka destekli yenilikler getirmeye devam ediyor. Kullanıcılar kısa bir süre önce metin veya sesli komutlarla sorular sorma, tavsiye alma ve hatta fotoğraf oluşturma gibi özelliklere sahip olan Meta AI yapay asistanına kavuşmuştu.

Şimdi ise Meta, kullanıcıların bu yapay zeka asistanıyla daha doğal bir şekilde etkileşim kurmasını sağlayacak yeni bir özellik olan Sesli Sohbet üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, Meta AI ile tıpkı bir arkadaşlarıyla konuşur gibi iletişim kurabilecekler.

WhatsApp, yapay zeka destekli özelliklerini geliştirmeye devam ediyor. Henüz Türkiye’de kullanılamayan Meta AI platformu ile kullanıcılar, yazılı veya sesli komutlar kullanarak sorular sorabiliyor, tavsiyeler alabiliyor ve hatta fotoğraflar oluşturabiliyorlar.

Şirketin geliştirmekte olduğu yeni bir özellikle birlikte ise kullanıcılar, Meta AI ile tıpkı bir arkadaşlarıyla konuşur gibi gerçek zamanlı ve doğal bir şekilde sohbet edebilecekler. Bu yenilik, WhatsApp’taki yapay zeka deneyimini bir üst seviyeye taşıyacak gibi görünüyor.

WhatsApp, Android beta kullanıcılarına sunduğu Meta AI entegrasyonunu geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcılar yakın zamanda sohbet botuna sesli mesaj gönderme özelliğine kavuşmuş, böylece yazılı komutlar yerine doğrudan sesli olarak iletişim kurabilme imkanı elde etmişlerdi.

Şimdi ise WhatsApp, bu deneyimi bir adım öteye taşıyarak Meta AI ile gerçek zamanlı ve çift yönlü sesli sohbet etme özelliği üzerinde çalışıyor. Tıpkı Siri veya Google Asistan gibi, Meta AI da artık kullanıcıların sesli komutlarına anında yanıt verebilecek ve daha doğal bir iletişim sağlayabilecek.

Yeni yapay zeka gelişmelerinden ChatGPT Haftalık 200 Milyon Kullanıcı İle Rekor Kırdı ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir