iPhone’a iOS 18.1 Beta 3 İle Gelen Yapay Zeka Özellikleri

iPhone’a iOS 18.1 Beta 3 İle Gelen Yapay Zeka Özellikleri

yazar:

kategori:

Apple kullanıcılarını heyecanlandıran haber geldi. iPhone deneyimini baştan yaratacak iOS 18, yeni özellikleriyle çok yakında genel kullanıma sunulacak. Kişiselleştirme seçeneklerinden Fotoğraflar uygulamasındaki köklü değişikliklere ve Mesajlar’daki gelişmiş özelliklere kadar birçok yenilik sunan iOS 18, daha da fazlasını vaat ediyor.

iOS 18’in en dikkat çekici özelliği ise Apple’ın üretken yapay zeka modellerini kişisel bağlamla birleştiren yeni kişisel zeka sistemi Apple Intelligence. Kullanıcı deneyimini bambaşka bir boyuta taşıyacak bu sistem, iOS 18’i daha akıllı, daha kullanışlı ve daha kişisel hale getirecek.

iOS 18 ile iPhone’unuzu kişiselleştirme olanakları sınır tanımıyor! Ana Ekran, Kilit Ekranı ve Denetim Merkezi’ni tamamen kendi zevkinize göre şekillendirebilirsiniz. Uygulamalarınızı ve widget’larınızı istediğiniz yere yerleştirmenin yanı sıra, simgelerin görünümünü ve boyutlarını da dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

Denetim Merkezi de iOS 18 ile daha kullanışlı ve kişisel hale geliyor. Sık kullandığınız kontrollere hızlıca erişebilir, üçüncü taraf uygulamalarından kontroller ekleyebilir ve düzeni tamamen özelleştirebilirsiniz. Hatta Kilit Ekranı’nın altındaki kontrolleri bile değiştirebilir veya tamamen kaldırabilirsiniz.

iOS 18 ile Fotoğraflar uygulaması da bambaşka bir boyuta taşınıyor. Basitleştirilmiş arayüzü sayesinde fotoğraf ve videolarınızı bulmak ve düzenlemek artık çok daha kolay. Yeni koleksiyonlar özelliği ise albümler oluşturmadan içeriklerinizi temalara göre gruplandırmanıza imkan tanıyor. Üstelik sık kullandığınız koleksiyonları sabitleyerek her an kolayca erişebilirsiniz.

Mesajlar uygulaması da iOS 18 ile daha eğlenceli ve kullanışlı hale geliyor. Mesajlarınıza hareket katacak metin efektleri, düşüncelerinizi daha iyi ifade etmenizi sağlayacak yazı tipi biçimlendirme seçenekleri ve herhangi bir emoji veya çıkartmayı içerebilen tepkilerle iletişiminiz daha da renkleniyor. Mesajlarınızı zamanlama özelliği, Apple cihazı olmayan kişilerle daha zengin medya paylaşımı ve daha güvenilir grup mesajlaşması için RCS desteği gibi yenilikler de Mesajlar’ı daha da vazgeçilmez kılıyor.

iOS 18’in en çarpıcı yeniliği, yapay zeka destekli kişisel asistan Apple Intelligence. Üretken yapay zeka modellerini kişisel bağlamınızla birleştiren bu sistem, size daha kullanışlı ve alakalı bir deneyim sunmak için tasarlandı. iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia ile entegre çalışan Apple Intelligence, Apple silikonunun gücünden yararlanarak dili ve görüntüleri anlıyor, uygulamalar arasında akıcı bir şekilde geçiş yapıyor ve kişisel kullanım alışkanlıklarınızdan öğrenerek kendini sürekli geliştiriyor.

Apple Intelligence, günlük görevlerinizi kolaylaştırıp hızlandırmak için sizinle birlikte çalışacak. Bu heyecan verici özellikler, bu sonbaharda iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max ve M1 ve üzeri işlemcili iPad ve Mac modellerinde beta sürümü olarak kullanıma sunulacak.

Yeni yapay zeka içeriklerimizden Google, ChatGPT-4’e Rakip Olacak Yeni Yapay Zeka Modelini Duyurdu ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir