Samsung TV'ler Artık 7 Yıl Boyunca Yapay Zeka İle Güncel Kalacak

Samsung TV’ler Artık 7 Yıl Boyunca Yapay Zeka İle Güncel Kalacak

yazar:

kategori:

Samsung, yıllarca dayanacak yeni bir televizyon arayanlara cazip gelebilecek bir yapay zeka hamlesi yaptı.

Samsung Başkanı Yoon Seok-woo, şirketin AI destekli TV’lerine “Çinli rakiplerle pazar payı farkını artırmak” amacıyla yedi yıl boyunca ücretsiz Tizen OS güncellemesi sunacağını açıkladı.  Samsung, aynı teklifi bu yılın başlarında akıllı telefon kullanıcıları için de devreye almıştı.

Yedi yıllık ücretsiz güncelleme desteği, Samsung’un 2024 model televizyonlarının yanı sıra bazı 2023 modelleri için de geçerli olacak.  Güncellemelerin içeriği henüz netleşmese de, umarız eski modellere yeni özellikler eklenmesini sağlar.  Nitekim Samsung, 2024 modelleriyle Actual Depth Enhancer, Now+ ve Lively Voice Amplifier Professional gibi kullanışlı yapay zeka destekli özellikler sunuyor.  Bu da yedi yıllık güncelleme vaadini oldukça cazip hale getiriyor.

Samsung, ev aletlerini yapay zeka ile entegre etme stratejisini güçlendiriyor. CEO’su Yoon’a göre, Samsung TV’ler gelecekte birer “AI ev merkezi”ne dönüşecek. Bu merkezler, yapay zeka destekli buzdolabı ve klima gibi diğer cihazları birbirine bağlayacak. Samsung’un vizyonu, kullanıcıların TV’leri kapalı olsa bile ev aletlerini izlemelerine ve kontrol etmelerine olanak tanıyan bir “AI ev çağı” yaratmak. Yoon, Samsung’u rakiplerinden ayıran en önemli faktörlerden birinin bu bağlantılı ekosistem olduğunu vurguluyor. Bu atılım, LG’nin yakın zamanda müşterilerine beş yıllık ücretsiz işletim sistemi güncellemesi sunma kararını izliyor.

Samsung TV pazarında lider konumda ve 2024 yılının en iyi TV’leri listemizde zirvede yer alarak gelirlerinin %28,8’ini bu alandan elde ediyor. Bununla birlikte, Çinli rakipleri TCL ve Hisense, %22’lik pazar payıyla Samsung’u yakından takip ediyor. Bu durum, Samsung’un liderliğini genişletme çabalarının nedenini açıkça ortaya koyuyor. Samsung’un kendi geliştirdiği işletim sistemi Tizen OS, 270 milyondan fazla akıllı televizyonda kullanılıyor ve bu da onu dünyanın en yaygın akıllı TV platformu yapıyor.

Yeni yapay zeka haberlerimizden Yeni Honor Magic V3 AI Teknolojisiyle Yapay Zeka Pazarında Fark Yaratacak ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir