Grok 2'nin, önceki sürümlere kıyasla çok daha yetenekli ve gelişmiş özelliklere sahip olduğu belirtiliyor.

Elon Musk’ın Yapay Zeka Modeli Grok 2 Kullanıma Sunuluyor

yazar:

kategori:

Ünlü girişimci Elon Musk, sahibi olduğu sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı bir paylaşımla yapay zeka dünyasına bomba gibi bir haber düşürdü. Musk’ın sahibi olduğu xAI şirketi tarafından geliştirilen ve büyük bir merakla beklenen yapay zeka modeli Grok 2’nin beta sürümünün çok yakında kullanıcıların beğenisine sunulacağını duyurdu. Gelişmiş bir dil modeli olan Grok 2’nin, önceki sürümlere kıyasla çok daha yetenekli ve gelişmiş özelliklere sahip olduğu belirtiliyor.

Grok 2’nin mevcut yapay zeka modellerini geride bırakacağına dair iddialı açıklamalar daha önce Mart ayında Elon Musk tarafından dile getirilmişti. Musk, Grok 2’nin “tüm metriklerde” rakiplerini alt edeceğini öne sürmüştü. Bu çarpıcı açıklamaların ardından gelen son gelişme ise Grok 3 modelinin de yıl sonuna doğru kullanıma sunulacak olması oldu.

Yapay zeka dünyasında heyecanla beklenen bir diğer gelişme ise Grok 3’ün, OpenAI’ın geliştirdiği ve şu an için piyasaya sürülmeyen GPT-5 modeliyle rekabet edecek düzeyde performans sergileme potansiyeli taşıması. Elon Musk, OpenAI ile rekabet etme hedefiyle Kasım 2023’te xAI şirketini kurmuş ve Grok modelinin ilk sürümünü kullanıma sunmuştu.

Kısa sürede yapay zeka dünyasında adından sıkça söz ettiren xAI, kuruluşunun hemen ardından 6 milyar dolarlık fon desteğiyle 24 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmıştı. Şirketin Nisan ayında çıkardığı Grok 1.5 modeli ise, gelişmiş analiz yetenekleri ve daha uzun metinleri işleyebilmesiyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Son yapay zeka haberlerimizden Kick, Yapay Zeka Destekli Yeni Moderasyon Sistemini Tanıttı ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir