Kick, sunduğu yeni özelliklerle kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kick, Yapay Zeka Destekli Yeni Moderasyon Sistemini Tanıttı

yazar:

kategori:

Twitch’in yerini giderek daha fazla almaya başlayan popüler yayın platformu Kick, sunduğu yeni özelliklerle kullanıcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Bugün yapılan duyurularla birlikte, Kick’in yapay zeka moderatör sistemini tanıttığı açıklandı. Anında kullanıma sunulan bu sistem, özellikle sohbet sırasında yayını rahatsız eden kullanıcıları hedef alıyor.

Yayıncıların en büyük problemlerinden biri, sohbet bölümünde “Troller” olarak adlandırılan kullanıcıların varlığıdır. Yayın sırasında uygunsuz veya gereksiz mesajlar gönderen bu kişiler, sadece yayın akışını bozmakla kalmaz, aynı zamanda diğer izleyicileri de rahatsız ederler. Kick, bu sorunu çözmek amacıyla yeni bir yapay zeka moderatör sistemi tanıttı.

Bu sistem tamamen isteğe bağlıdır, yani kullanıp kullanmamayı siz seçebilirsiniz. Sistemi hemen kullanmaya başlamak için, Oluşturucu Paneli > Topluluk > Sohbet Ayarları yolunu takip ederek ayarı etkinleştirebilirsiniz.

Ayarlar kısmında “AI Moderasyon” veya “Yapay Zeka Moderatörü” seçeneğini göreceksiniz. Bu özellik, topluluk tercihlerinize göre zararlı veya istenmeyen mesajları otomatik olarak tespit edip engelleyerek topluluğunuzun güvenliğini sağlar. Sistem tarafından kaldırılan mesajlar, “Yapay Zeka tarafından silindi” şeklinde görüntülenecektir.

Sohbet ortamınızı dilediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz! Cinsellik, nefret söylemi, şiddet, zorbalık, uyuşturucu, silah ve spam gibi istenmeyen içerikleri engellemek için farklı filtreleme seviyeleri arasından seçim yapabilirsiniz.

Son yapay zeka haberlerimizden Artık ChatGPT ile Ücretsiz Görsel Oluşturabilirsiniz ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir