Büyük teknoloji şirketlerinden Meta, kullanıcıların kendi özelleştirilmiş yapay zeka karakterlerini tasarlamalarına olanak sağlayacak.

Meta Kullanıcıları Kendi Yapay Zeka Karakterlerini Yaratabilecek

yazar:

kategori:

Büyük teknoloji şirketlerinden Meta, kullanıcıların kendi özelleştirilmiş yapay zeka karakterlerini tasarlamalarına olanak sağlayacak.

Meta Platforms Pazartesi günü, kullanıcıların özelleştirilmiş yapay zeka sohbet botları oluşturabilecekleri, bunları paylaşabilecekleri ve tasarlayabilecekleri bir araç olan AI Studio’yu piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Meta, AI Studio aracılığıyla kullanıcıların kişiselleştirilmiş yapay zeka karakterleri oluşturabileceğini duyurdu. Bu karakterler, Instagram içerik oluşturucularının sıkça karşılaştığı direkt mesaj sorularını ve hikaye yanıtlarını yönetme yeteneğine sahip olacak ve kullanıcılar tarafından “kendi uzantıları” olarak görülebilecek. Kullanıcılar, bu yapay zeka karakterlerini Meta’nın çeşitli sosyal medya platformlarında sergileyebilecekler.

Meta’nın yeni aracı, geçtiğimiz hafta piyasaya sürülen ve çoğunlukla ücretsiz olan yapay zeka model serisinin en son sürümü olan Llama 3.1 ile geliştirildi. Bu araç, birden fazla dilde kullanılabilir özellikte ve OpenAI gibi rakiplerinin ücretli modellerine karşı rekabetçi performans ölçütlerine sahip. Bu, Meta’nın yapay zeka alanındaki yenilikçi adımlarından biri olarak görülüyor.

Reuters’ın Temmuz ayının başlarında özel bir haberine göre, ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI, model türlerinin gelişmiş akıl yürütme yeteneklerini sergileyebileceğini kanıtlamak için bir yarış içerisinde. Bu çerçevede, “Strawberry” kod adı verilen ve detayları OpenAI içerisinde dahi sıkı bir şekilde saklanan bir projenin üzerinde çalışıyorlar.

Gündemdeki sıcak yapay zeka gelişmelerinden Amazon, Microsoft ve Tencent Oyun Geliştirme İçin Kullanılacak Yapay Zeka Araçlarını Tanıttı ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir