Teknoloji devi Apple, geliştiriciler için iOS 18.1 beta güncellemesini yayınladı.

Apple Yapay Zeka Özellikli iOS 18.1 Beta Güncellemesini Yayınladı

yazar:

kategori:

Teknoloji devi Apple, geliştiriciler için iOS 18.1 beta güncellemesini yayınladı ve bu güncellemeyle birlikte Apple Intelligence’ın yapay zeka özellikleri iPhone’lara resmi olarak entegre edildi.

Apple, Apple Intelligence’ın ilk versiyonunu iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 geliştirici beta sürümleriyle birlikte piyasaya sürdü. Bu beta sürümler, Yazma Araçları gibi bazı kullanışlı Apple Intelligence özelliklerini barındırırken, diğer Apple Intelligence özelliklerinin ilerleyen sürümlerde kullanıcıların hizmetine sunulacağı belirtildi.

Image Playground özelliği, hem bağımsız bir uygulama olarak hem de Notlar ve Mesajlar gibi uygulamaların içerisinde yerleşik bir işlev olarak çalışır. Ancak, bu özellikler mevcut beta sürümünde bulunmamaktadır.

Genmoji özelliği, Image Playground’a dayalıdır ve bu nedenle şu anda kullanılamamaktadır.

ImageWand, bağlama göre notlarınıza görsel ekleyen bir özelliktir. Ancak, bu özellik de Image Playground’a dayalı olduğu için, Image Playground beta sürümüne dahil edilene kadar kullanılamayacaktır.

Öncelikli bildirimler, bildirimlerinizi en önemli olanından başlayarak sıralamanızı sağlar. Öncelikli bildirimler, bildirim yığınının en üstünde yer alır ve gelen bildirimlerinizi hızlı bir şekilde özetler.

Posta ise gelen mesajlarınızı düzenleyen posta kategorileri özelliği henüz kullanıma sunulmamıştır.

Fotoğraflar uygulamasında, istenmeyen nesneleri görüntülerden tek bir dokunuşla kaldırabilen Temizleme aracı özelliği şu anda kullanılamamaktadır.

Siri’nin ekran farkındalığı, kişisel bağlam anlama ve uygulamalar arasında daha fazla eylem gerçekleştirme yeteneği gibi özellikler henüz kullanıma sunulmadı.

Siri’nin ChatGPT ile entegrasyonu henüz gerçekleştirilmedi.

Apple Intelligence, şimdilik sadece ABD İngilizcesi’nde kullanılabiliyor. Ancak, ilerleyen dönemlerde ek diller için de destek sağlanacağı belirtildi.

Apple, WWDC’deki açıklamasında, Apple Intelligence özelliklerinin zamanla ek platformlara da genişletileceğini ifade etti.

iOS 18.1, iPadOS 18.1 ve macOS Sequoia 15.1 sürümleri şu an için sadece geliştiricilere açık durumda ve Apple Intelligence özellikleri hala test sürecinin başlangıç aşamasında. Bu sonbaharın ilk döneminde, iOS 18, iPadOS 18 ve macOS Sequoia’nın ilk sürümlerine eklenecek bir güncelleme ile Apple Intelligence özellikleri tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Son yapay zeka içeriklerimizden Apple iPhone’lar İçin Yapay Zeka Özelliği Olan Apple Intelligence’ı Erteliyor ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir