Mark Gurman’a göre, Apple’ın iPhone’lara yapay zeka özelliği eklemeyi planladığı "Apple Intelligence"ın lansmanı ertelendi.

Apple iPhone’lar İçin Yapay Zeka Özelliği Olan Apple Intelligence’ı Erteliyor

yazar:

kategori:

Mark Gurman’a göre, Apple’ın iPhone’lara yapay zeka özelliği eklemeyi planladığı “Apple Intelligence”ın lansmanı ertelendi. Bu özellikler, iOS 18 ile değil, Ekim ayında yayınlanacak olan iOS 18.1 ile kullanıcılara sunulacak. Bu durum, iPhone 16’nın doğrudan yapay zeka özellikleriyle piyasaya sürülmeyeceği anlamına geliyor.

Apple, haziran ayının başlarında, iPhone’ları tamamen dönüştürecek olan “Apple Intelligence” adlı yapay zeka özelliklerini resmi olarak duyurmuştu. Bu yeniliklerin, iOS 18’in çıkışıyla birlikte kullanıcılara sunulacağı belirtilmişti.

iOS 18’in ilk versiyonu olan iOS 18.0, eylül ayında, büyük olasılıkla iPhone 16’nın lansmanından bir veya iki hafta sonra kullanıcılara sunulması planlanıyordu. Ancak, Apple Intelligence özelliklerinin ilk sürümle birlikte sunulup sunulmayacağı konusunda belirsizlik vardı. Bugün ortaya çıkan bilgiler, şirketin bu yapay zeka özelliklerini ertelediğini gösteriyor. Yani, bu özellikler iOS 18.0 ile birlikte gelmeyecek.

Mark Gurman’ın elde ettiği bilgilere göre, Apple, iPhone’lara yapay zeka özelliklerini beklenenden daha geç bir tarihte ekleyecek. Şirket, bu özellikleri eylüldeki ilk iOS 18 sürümüyle değil, ekimde çıkacak olan iOS 18.1 ile kullanıcılara sunmayı hedefliyor. Bu durum, iPhone 16’nın doğrudan yapay zeka özellikleriyle sunulmayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla, iPhone 16 sahiplerinin Apple Intelligence özelliklerini kullanabilmek için ekim ayını beklemesi gerekiyor.

Gurman’ın belirttiği üzere, şirketin bu geçici erteleme kararının arkasında yapay zeka özelliklerindeki hataların giderilmesi yatıyor. Şirket, bu hataları çözerek Apple Intelligence’ı en mükemmel haliyle kullanıcılarına sunmayı amaçlıyor.

Ayrıca, geliştiricilerin bu özellikleri ne zaman deneyebileceği hakkında da bilgi mevcut. Gurman’a göre, Apple Intelligence bu hafta iOS 18 beta sürümünde yer alabilir ve böylece geliştiricilere yapay zeka özelliklerini ilk defa deneme imkanı sunulmuş olacak. Bu sayede, şirket geliştiricilerden gelecek geri bildirimlerden faydalanabilecek.

Bu bilginin şu an için sadece bir spekülasyon olduğunu belirtmek önemli. Ancak Mark Gurman, Apple ile ilgili haberler konusunda sektördeki en güvenilir kaynaklardan biri olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, bu iddianın doğru olma olasılığı oldukça yüksek. Ayrıca, yapay zeka destekli Siri’nin 2025 yılından önce piyasaya sürülmesi beklenmiyor.

Son yapay zeka gelişmelerinden İOS 18 Çalma Listelerinize Yapay Zeka İle Yenilik Getiriyor ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir