Apple, yapay zekayı uygulamalarına daha fazla entegre etmeye devam ediyor.

İOS 18 Çalma Listelerinize Yapay Zeka İle Yenilik Getiriyor

yazar:

kategori:

Apple, yapay zekayı uygulamalarına daha fazla entegre etmeye devam ediyor. Anlaşılan o ki, iOS 18’de yer alacak olan Apple’ın kendi yapay zekası Apple Intelligence’ın özellikleri arasında, WWDC’de sergilenmeyen bazı özellikler de bulunuyor.

Apple’ın Müzik uygulamasında oluşturduğunuz çalma listelerine yapay zeka ile kapak görseli oluşturma özelliği de bu yeniliklerden biri. Bu potansiyel özellik, 9to5Mac tarafından iOS 18’in beta sürümünde keşfedildi. Bir çalma listesi oluştururken veya düzenlerken, “Görsel Oluştur” butonunun görüneceği tahmin ediliyor. Bu özelliğin, iOS 18 ile beklenen “yapay zeka kullanarak emoji oluşturma” yeteneği ile benzerlik göstermesi bekleniyor.

Açıkça belirtmek gerekirse, bu özellik şu anda iOS 18 beta sürümünde mevcut değil. Yani bu özelliğin gerçekten işleyip işlemediği veya düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığı bilinmiyor. Bu özelliğe yalnızca kodlarda referans veriliyor. Hatta bu özelliğin, önümüzdeki sonbahar aylarında çıkması beklenen iOS 18’e bu yıl içinde eklenmemesi bile mümkün.

Apple hakkında güçlü kaynaklardan bilgi edinen ve bu öngörüleriyle tanınan Mark Gurman, geçen ay kaleme aldığı bir yazıda, Apple’ın bazı yapay zeka özelliklerinin 2025 yılına kadar ertelenebileceğini belirtti.

Yapay zeka ile oluşturulan çalma listesi görselleri ve hasar görmüş görüntü/videoları kurtarma gibi özelliklerle, iOS 18’in Apple’ın bizlere sunduğundan daha fazlasını barındırdığını gösteriyor olabilir.

Son yapay zeka gelişmelerinden OpenAI’nin SearchGPT’si İlk Denemede Hata Yaptı ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir