Google, Gemini yapay zeka teknolojisini kullanarak akıllı gözlükler oluşturmak üzere Ray-Ban’ın sahibi EssilorLuxottica ile işbirliği yapacak.

Google Gemini Yapay Zeka Teknolojisi Kullanarak Akıllı Gözlükler Üretecek

yazar:

kategori:

Google, Gemini yapay zeka teknolojisini kullanarak akıllı gözlükler oluşturmak üzere Ray-Ban’ın sahibi EssilorLuxottica ile işbirliği yapacak.

Google, akıllı gözlük sektöründe atacağı adımlar için Ray-Ban’ın da sahibi olan EssilorLuxottica ile işbirliği yapmayı düşünüyor. Bu işbirliğinin odak noktasında, Google’ın Gemini yapay zekâsına dayanan akıllı gözlük serisi bulunuyor. EssilorLuxottica, gözlük sektörünün liderlerinden biri ve aynı zamanda Meta’nın azınlık hisselerini satın almayı planlıyor.

Google’dan henüz bir açıklama gelmiş değil ve araştırmanın ayrıntıları hala belirsiz. Google’ın hangi EssilorLuxottica markasıyla işbirliği yapmayı planladığı da net değil. Meta, Ray-Ban ile birlikte çalışıyor. Şirketin bünyesinde Oakley, LensCrafters ve Sunglass Hut gibi markalar da bulunuyor.

Tabii ki, gözlükle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve bu nedenle kesin bir bilgi vermek zor. Ancak Meta ve diğer şirketlerin geliştirdiği gözlükleri incelediğimizde bazı tahminlerde bulunabiliriz. Yapay zeka aracının etkin bir şekilde çalışabilmesi için kameralar, mikrofonlar ve hoparlörler gerekecektir.

Meta’nın Ray-Ban ile ortaklaşa geliştirdiği akıllı gözlük, kullanıcının gözlemlerini algılayabiliyor, duyduklarını işitebiliyor ve karşılık verebiliyor. Bu gözlük sayesinde video veya fotoğraf çekmek, WhatsApp mesajlarına yanıt vermek, sesli yanıt göndermek gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. Google’ın yeni akıllı gözlükleri için de benzer bir durumun geçerli olabileceği düşünülüyor.

Google tarafındaki son gelişmelerden Google, Microsoft Ve Nvidia, Yapay Zeka Alanında İşbirliği Yaparak Güçlerini Birleştirdi ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir