Google, Microsoft ve Nvidia başta olmak üzere yapay zeka güvenliği konusunda 14 büyük teknoloji şirketi birleşti.

Google, Microsoft Ve Nvidia, Yapay Zeka Alanında İşbirliği Yaparak Güçlerini Birleştirdi

yazar:

kategori:

Google, Microsoft ve Nvidia başta olmak üzere yapay zeka güvenliği konusunda 14 büyük teknoloji şirketi birleşti. Microsoft’tan Google’a kadar pek çok önemli şirket, bu konuda bir koalisyon oluşturdu.

Yapay zeka alanındaki güvenlik kaygılarını hafifletmek için teknoloji devleri bir araya geldi. Google, Microsoft ve Nvidia gibi firmaların da dahil olduğu 14 büyük şirket, Güvenli Yapay Zeka Koalisyonu (CoSAI) adında bir oluşum kurdu. Ancak merak edilen konu, CoSAI’nin hangi faaliyetlerde bulunacağıdır.

Google, Microsoft, OpenAI, Amazon, Nvidia, IBM, PayPal, Cisco, Anthropic ve Intel gibi büyük teknoloji firmaları, yapay zekanın güvenli bir biçimde ilerletilmesi amacıyla işbirliği yapıyor. OASIS tarafından organize edilen CoSAI, güvenli yapay zeka sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesine olanak sağlayacak.

CoSAI, açık kaynaklı bir topluluk oluşturma hedefiyle, yapay zeka konusundaki metodolojilerin, çerçevelerin ve araçların özgürce paylaşılabileceği bir platform olmayı amaçlıyor. Yapılan açıklamaya göre, koalisyon, yapay zekanın genel yol haritasını belirlemekten sorumlu bir konsey tarafından idare edilecek.

CoSAI’nin odaklanacağı belirli konular arasında yapay zeka modelinin izinsiz kullanımı ve veri güvenliği bulunuyor. Bu bağlamda, yapay zekanın kötü niyetli kullanımı ve saldırılara karşı duruşu da incelenecek. Yapılan açıklamaya göre, bu tür tehditlerin önlenmemesi durumunda, yapay zekanın bütünlüğü ve güvenilirliği risk altında olabilir.

Google’ın Güvenlik Başkan Yardımcısı Heather Adkins, yapay zekanın önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Ancak, eğer “güvenli ve sorumlu” bir şekilde geliştirilmezse, bu teknolojinin riskleri de beraberinde getireceğini vurguladı.

Bu endüstri genelindeki topluluk, yapay zeka sektöründeki yenilikleri dikkatle izleyecek. Bu çerçevede, yapay zeka güvenliği konusundaki problemleri inceleyecekler.

Son yapay zeka gelişmelerinden OpenAI, Ekonomik Yeni Yapay Zeka Modeli GPT-4o Mini’yi Duyurdu ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir