OpenAI, GPT-4o Mini adında daha ekonomik ve hafif bir yapay zeka modelini duyurdu.

OpenAI, Ekonomik Yeni Yapay Zeka Modeli GPT-4o Mini’yi Duyurdu

yazar:

kategori:

OpenAI, GPT-4o Mini adında daha ekonomik ve hafif bir yapay zeka modelini duyurdu. Bu model, GPT-3.5’ün yerine geçerek, hem daha fazla yeteneklilik sunuyor hem de daha uygun bir fiyatla öne çıkıyor.

OpenAI, GPT-4o Mini adı verilen daha hafif ve daha ekonomik bir yapay zeka modelini duyurdu. Tam ölçekli modellere kıyasla çok daha uygun fiyatlı olan bu modelin, GPT-3.5 modelinden daha kabiliyetli olduğu ifade ediliyor.

OpenAI, maliyet nedeniyle modellerini kullanarak uygulamalar oluşturamayan geliştiriciler için GPT-4o Mini’yi geliştirdi. Bu model, Google’ın Gemini 1.5 Flash ve Anthropic’in Claude 3 Haiku gibi mini modellere alternatif olacak. OpenAI, GPT-4o Mini’nin milyon jeton girdi başına 15 sent ve milyon jeton çıktı başına 60 sent fiyatlandırma ile sunulduğunu ve GPT-3.5 Turbo’ya kıyasla %60 daha ekonomik olduğunu belirtiyor.

ChatGPT’nin ücretsiz, Plus ve Team planlarına sahip kullanıcıları, bugünden itibaren GPT-3.5 Turbo’nun yerine GPT-4o Mini’yi kullanmaya başlayabilecekler. Kurumsal kullanıcılar için bu erişim önümüzdeki hafta sağlanacak. GPT-4o Mini, artık GPT-3.5’in yerini alacak. Fakat, geliştiriciler eğer GPT-4o Mini’ye geçmek istemezlerse, API üzerinden GPT-3.5’i kullanmaya devam edebilecekler.

Yeni model, API üzerinden hem metin hem de görüntü desteği sunacak. OpenAI, modelin yakın zamanda video ve ses dahil olmak üzere tüm çoklu modlu girdi ve çıktıları işleyebileceğini belirtiyor. Ayrıca, model 128 bin jetonluk bağlam penceresi sunarken, istek başına 16 bin jetona kadar çıktı sağlayabiliyor ve Ekim 2023 tarihine kadar olan bilgileri işleyebiliyor.

GPT-4o Mini, 57 farklı akademik konuda yaklaşık 16.000 çoktan seçmeli sorunun yer aldığı Measuring Massive Multitask Language Understanding (MMLU) adlı kıyaslama testinde 100 üzerinden 82 puan kazandı. Bu testte GPT-3.5 modeli 70 puan alırken, GPT-4o modeli 88,7 puanla öne çıktı. Google’ın Gemini Ultra modeli ise 90 puanla lider konumda. GPT-4o Mini’nin rakipleri arasında yer alan Claude 3 Haiku ve Gemini 1.5 Flash modelleri ise sırasıyla 75,2 ve 78,9 puan aldılar. OpenAI, GPT-4o Mini’nin birçok diğer karşılaştırma testinde rakiplerini geride bıraktığını belirtiyor.

GPT-4o Mini’nin piyasaya sürülmesi, ekonomik yapay zeka uygulamaları geliştirmek isteyen geliştiricilere yeni ve kabiliyetli bir seçenek sunuyor.

Son yapay zeka gelişmelerinden Google Yeni Üretken Yapay Zeka Video Modeli Veo’yu Duyurdu ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir