OpenAI, ücretli abone sayılarını katlamaya devam ediyor. Son araştırmalara göre, şirketin ChatGPT'de yaklaşık 9,88 milyon aylık ücretli abonesi olduğu bildirildi.

ChatGPT’nin Ücretli Abone Sayısı Büyük Rakiplerini Geride Bırakıyor

yazar:

kategori:

OpenAI, ücretli abone sayılarını katlamaya devam ediyor. Son araştırmalara göre, şirketin ChatGPT’de yaklaşık 9,88 milyon aylık ücretli abonesi olduğu bildirildi.

Bu hafta da OpenAI, rakiplerini geride bırakma konusunda büyük bir ilerleme kaydetti. ChatGPT Plus hizmetiyle ücretli abone kazanımında önemli bir başarı elde eden şirket, yapay zeka alanında en popüler ve karlı ürünlere sahip olarak öne çıkıyor. Bu hafta yayınlanan bir rapor, OpenAI’nin bu alandaki liderliğini vurguladı.

Araştırmaya göre, OpenAI’nin yıllık tekrarlayan geliri yaklaşık 3,4 milyar dolar. Bu gelirin yaklaşık yüzde 55’i (1,9 milyar dolar), ayda 20 dolar ödeyen 7,7 milyon ChatGPT Plus abonesinden geliyor.

Gelirin yüzde 21’i (714 milyon dolar) ise ayda 50 dolar ödeyen 1,2 milyon ChatGPT Enterprise abonesinden elde ediliyor. Diğer aboneliklerle birlikte OpenAI’nin toplamda yaklaşık 9,88 milyon aylık abonesi olduğu tahmin ediliyor.

Bu sayı, YouTube TV’nin sahip olduğu bildirilen 8 milyon aboneden yaklaşık 2 milyon daha fazla. ChatGPT Plus, ayda 20 dolar ücreti olmasına rağmen, neredeyse 10 milyon Disney+ abone sayısına ulaşmak üzere.

Yeni yayımlanan bir rapora göre, OpenAI, önümüzdeki on yıl içinde Güçlü Yapay Zeka’ya (AGI) ulaşmayı hedeflerken, yapay zeka sistemlerinin yeteneklerini değerlendirmek için beş aşamalı bir ölçek geliştirdi. Şirket, bu ölçeği haftanın başında çalışanları ve yatırımcılarıyla dahili olarak paylaştı.

OpenAI’nin tüzüğüne göre, AGI, ekonomik açıdan en değerli işlerde insanlardan daha iyi performans gösteren ve tüm insanlığa fayda sağlayan son derece otonom sistemler olarak tanımlanıyor. Şirket, doğrudan güvenli ve faydalı AGI (Artificial General Intelligence) inşa etmeye çalışacağını belirtiyor.

Son yapay zeka paylaşımlarımızdan Samsung Yapay Zeka Destekli Bixby Asistanını Güncelleyerek Piyasaya Sürmeye Hazırlanıyor ilginizi çekebilir.

Paylaş, eş dost da duysun!

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir